Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
19. 3. 2017,
12.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Koper NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 19. 3. 2017, 12.19

6 let, 6 mesecev

Pred današnjima tekmama 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Koliko Ljubljančanov še zanima nogometna Olimpija?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

2

Danes bo Olimpija v Stožicah gostila nogometaše Kopra in skušala priti do sploh prve točke v letošnjem letu. Če bo zmagala, bo zaostanek za vodilnim Mariborom zmanjšala na "vsega" sedem točk.

 

Po bolečem porazu na prvi tekmi po vrnitvi v Domžalah Marijan Pušnik tokrat upa na drugačen razplet. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Po bolečem porazu na prvi tekmi po vrnitvi v Domžalah Marijan Pušnik tokrat upa na drugačen razplet. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Olimpija – Koper (danes ob 16.55)

Po izjemno turbulentnem začetku leta 2017 je Olimpija že zamenjala trenerja. Luka Elsner se je moral posloviti od trenerskega stolčka, čeprav je športni direktor Ranko Stojić, ki je pozimi dodobra prevetril moštvo in očitno kadroval slabo, tisti, na katerega s prstom kažejo navijači. Morda bo kmalu moral oditi tudi on. Srbski predsednik Milan Mandarić se bojda vse bolj spogleduje z možnostjo, da se rojaku še drugič zahvali za sodelovanje. Če bo Olimpija razočarala še danes, je takšen scenarij veliko bolj mogoč.

V Stožicah tudi nekdanji as Bayerna Danijel Pranjić. | Foto: Sportida V Stožicah tudi nekdanji as Bayerna Danijel Pranjić. Foto: Sportida Olimpija, prvak, ki naj bi v prenovljeni podobi navduševal, je do zdaj počel vse prej kot to. Ničla na derbiju, ničla pred domačimi navijači proti Rudarju in ničla v Domžalah. Zdaj je pred Ljubljančani nov izziv. Vse prej kot slabi Koper, ki ima v svojih vrstah nekaj izjemnih posameznikov. Nekdanjega zvezdnika münchenskega Bayerna, Hrvata Danijela Pranjića, nekdanjega nosilca igre reprezentance Bosne in Hercegovine Senijada Ibričića in, kot se je izkazalo v prejšnjem krogu, tudi izjemno nevarnega Couraga Pekusona. Ganca, ki je pred tednom dni pri zmagi nad Radomljami navdušil z dvema goloma in podajo. Pa še to. Koper je v treh spomladanskih tekmah osvojil sedem točk. Sedem več kot Olimpija, torej.

"Prvo tekmo smo izgubili, zdaj se moramo pobrati. Vso energijo moramo usmeriti proti tekmi s Koprom, potem pa bomo imeli deset dni časa, da bomo lahko reševali pomanjkljivosti," pravi povratnik na klop Olimpije Marijan Pušnik, ki smo ga v središču Ljubljane opazili zelo nasmejanega, a mu po tem, ko od dela navijačev Olimpije ni prejel ravno najbolj toplega sprejema, zagotovo ni do smeha. Če bo ostal brez zmage tudi na tekmi proti Kopru, mu bo še manj.

Koliko navijačev se bo danes zbralo na tribunah štadiona v Stožicah? | Foto: Vid Ponikvar Koliko navijačev se bo danes zbralo na tribunah štadiona v Stožicah? Foto: Vid Ponikvar

Olimpija bo sicer zelo oslabljena. Ob kaznovanem Andražu Kirmu manjkajo še poškodovani Rok Kronaveter, Nathan Oduwa, Jakob Novak in Danijel Miškić. V ekipo se vračata Daniel Avramovski in Issah Abass.

V tej sezoni sta se Olimpija in Koper pomerila dvakrat. V Stožicah je z 1:0 zmagal Koper. Na Bonifiki je bila z 2:1 boljša Olimpija.

Pri Olimpiji so se v znak opravičila po slabem začetku leta odločili, da svojim navijačem odprejo vrata Stožic. Vstopnine za današnjo tekmo ni. Prav zanimivo bo videti, koliko gledalcev se bo danes zbralo na največjem slovenskem štadionu. Dobili bomo odgovor na vprašanje, koliko navijačev sploh še zanima nogometna Olimpija.

John Mary in Dominik Glavina sta najbolj nevarna nogometaša Rudarja. | Foto: NK Rudar Velenje John Mary in Dominik Glavina sta najbolj nevarna nogometaša Rudarja. Foto: NK Rudar Velenje

Aluminij – Rudar (danes ob 15. uri)

Kidričani so v letošnjem letu zbrali štiri točke, nove nujno potrebujejo danes, saj jih je v soboto z zmago razžalostil neposredni konkurent v boju za obstanek, Krško. Če ostanejo brez točk, bodo za Krčani zaostajali za štiri točke.

Rudar je po navdušujoči predstavi proti Olimpiji v Stožicah že v naslednjem krogu razočaral in doma prepričljivo izgubil proti Gorici.

Pri Rudarju veliko pričakujejo predvsem od napadalcev. Najboljšega strelca lige Dominika Glavine in hitronogega Afričana Johna Maryja. Pri Aluminiju tako izrazitega strelca ni. Najbolj učinkovita igralca moštva sta branilca Žiga Škoflek in Josip Zeba. Oba sta dosegla po pet golov.

V tej sezoni sta Aluminij in Rudar odigrala dve medsebojni tekmi. Konec avgusta lani so Velenjčani v Kidričevem zmagali s 3:0. V Velenju je bilo novembra lani 0:0.

Ne spreglejte