Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2014,
10.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Chelsea PSG Jose Mourinho Laurent Blanc Edinson Cavani Zlatan Ibrahimović

Torek, 8. 4. 2014, 10.49

8 let

Ko je Chelsea nadoknadil tak zaostanek, je postal evropski prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Chelsea je v ligi prvakov že nadoknadil zaostanek z 1:3 in takrat celo postal evropski prvak. Vendar PSG v London odločno odhaja z namenom, da se prebije v polfinale lige prvakov.

Chelsea je v sezoni 2011/12 proti Napoliju izgubil z 1:3 in na povratnem obračunu mu je uspelo vrniti z enako mero in izsiliti podaljške ter tako napredovati v polfinale, kjer je pozneje izločil še Barcelono. Takrat je Chelsea vodil Roberto Di Matteo in Londončani so prvič v zgodovini kluba postali evropski prvaki.

Zanimivo je, da je takrat glavno ofenzivo Napolija tvoril dvojec Ezequiel Lavezzi in Edinson Cavani. Oba bosta tudi v Londonu med ključnimi igralci Parižanov. Argentinec je na prvi tekmi celo zabil gol, Urugvajec Cavani pa lahko v napadu brez posebnosti zapolni vrzel zaradi poškodbe Zlatana Ibrahimovića.

Na drugi strani je še ena tradicija, ki govori v prid Chelseaja, ki ima sicer ogromen zaostanek. Jose Mourinho, ki želi tretji evropski naslov, je bil s Portom, Interjem, Real Madridom in seveda Chelseajem do zdaj osemkrat v četrtfinalu in s klubi še nikoli ni izpadel v tem delu tekmovanja.

"Verjamemo vase in to je najbolj pomembno. Če bo PSG izpadel, bo to zanje veliko razočaranje, če mi izpademo, je to pričakovano. Moramo uživati v tem tveganem položaju. Potrebujemo tudi podporo navijačev, vendar le z našo izvrstno igro," je dejal Mourinho.

Pri Chelseaju bo manjkal brazilski vezist Ramires, ki ne sme igrati zaradi izpolnjene kvote kartonov. Malce bolj je lahko pred povratnim obračunom previden Laurent Blanc, ki je leta 2008 z Bordeauxom proti Chelseaju prejel kar štiri gole. Pred gostovanjem v Londonu je Blanc na prvenstveni tekmi, kjer PSG drvi proti drugemu zaporednemu naslovu prvaka, za razliko od Chelseaja odpočil nekaj ključnih nogometašev.

"V igro je treba vstopiti na pravi način in z motivacijo po napredovanju. Če nas bo Chelsea bolj napadel, imamo v napadu Lavezzija, ki mu ustreza, da ima dovolj prostora na krilu," je dejal Blanc.

Ne spreglejte