Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2024,
12.30

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
Gianni Infantino Klubsko Svetovno prvenstvo FIFA

Natisni članek

Sreda, 15. 5. 2024, 12.30

2 meseca

Fifa

Klubsko SP pod okriljem Fife tudi za ženske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
Gianni Infantino | Klubsko SP za ženske po oceni predsednika Fife Giannija Infantina predstavlja pomemben mejnik v razvoju ženskega nogometa. | Foto Reuters

Klubsko SP za ženske po oceni predsednika Fife Giannija Infantina predstavlja pomemben mejnik v razvoju ženskega nogometa.

Foto: Reuters

Mednarodna nogometna zveza je naredila nov korak pri enakopravnosti spolov. Z letom 2026 bo zaživelo tudi klubsko svetovno prvenstvo za ženske ekipe, so po sredini seji v Bangkoku potrdili pri Fifi. Premierno tekmovanje 16 najboljših ekip sveta bo na vrsti februarja 2026, nato bo na sporedu vsaka štiri leta.

Pri Fifi napovedujejo tudi uvedbo drugega ženskega klubskega tekmovanja, ki bo na sporedu v letih, ko ne bo klubskega SP. Podrobnosti bodo še razkrili.

Fifa je danes potrdila tudi koledar za obdobje med letoma 2026 in 2029 ter število tako imenovanih reprezentančnih oken v ženski konkurenci zmanjšala s šest na pet. S tem naj bi nogometašice dobile več odmora in se izognile enemu potovanju.

Vse te odločitve so po oceni predsednika Fife Giannija Infantina pomemben mejnik v razvoju ženskega nogometa in naj bi predstavljale nov pomemben korak v razvoju.

Moško klubsko SP bo na sporedu poleti prihodnje leto v ZDA, prvič bo na njem sodelovalo 32 ekip.

fifa
Sportal Konec tedna o sankcijah zoper Nogometno zvezo Izraela
fifa
Sportal Fifa zanika vsiljevanje urnika klubskega SP 2025
Ne spreglejte