Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
8.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 8.49

8 let, 5 mesecev

Kirm: Vsi že komaj čakamo na prvo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Domžalske nogometaše v nedeljo čaka prva tekma v nadaljevanju prvenstva PrveLige Telekom Slovenije. Pred tekmo z Livarjem smo se pogovarjali z Andražem Kirmom.

Konec tedna se s tekmami 21. kroga po nekaj mesečnem premoru nadaljuje slovensko državno nogometno prvenstvo. Najboljše izhodišče so si pripravili Domžalčani, ki bodo skušali ubraniti naslov prvaka, njihov prvi tekmec pa bo ekipa, ki je v povsem nasprotnem položaju.

Kljub temu pa je Livar že dvakrat v letošnji sezoni namučil favorizirane Domžalčane. Prva tekma v Ivančni Gorici se je končala z minimalno zmago "rumeno-modrih", v domžalskem Športnem parku pa je Livar klonil z 1:2. Moštvi sta v zimskem prestopnem roku doživeli precejšnje spremembe, zato bo zanimivo spremljati, kako se bo razpletlo tokrat.

Stanje je odlično

Slaviša Stojanovič je nekaj dni pred tekmo svoje nogometaše odpeljal v Brežice, kjer so si nabirali moči po napornih pripravah. "Stanje v ekipi je odlično. Trije dnevi, ki smo jih preživeli v Brežicah, so bili zelo sproščujoči. Vsi že komaj čakamo na prvo tekmo. Glavni del priprav smo opravili v Italiji. Vsi smo se že nekoliko zasičeni s treningi, zato se veselimo nadaljevanja prvenstva. Imamo priložnost pokazati, kako smo se pripravljali in mislim, da smo se z novimi igralci dobro uigrali. Tako bomo lahko že v nedeljo pokazali pravi obraz," je pred nedeljsko preizkušnjo za Sportal dejal slovenski reprezentant in vezist Domžal Andraž Kirm.

Imamo drugačen sistem igre

Aktualni prvaki, ki imajo pred drugouvrščeno HiT Gorico osem točk prednost, se bodo kot že rečeno predstavili v precej spremenjeni podobi. Mesto ob Kamniški Bistrici je pozimi zapustil Zlatan Ljubijankič, veliko več skrbi pa strategu Domžal povzroča neugodna poškodba še enega reprezentanta Luke Žinka. "Vsi vemo, kaj nam on pomeni. Ob tej priložnosti mu tudi želim, da se čim prej vrne, ker je pomemben člen te ekipe. Strokovni štab je pripeljal nove igralce, ki jih bodo po mojem mnenju ustrezno nadomestili. Ni nobene bojazni, da bi bili kaj slabši kot prej. Sedaj imamo drugačen sistem način igre, kar pa še ne pomeni, da ne bomo prikazali podobnih iger kot v prvi polovici sezone," dodaja "Kiro", ki bo moral tokrat na sredini igrišča nase prevzeti še nekoliko večjo odgovornost.

Kako se bodo izkazali novinci?

Gledalci v Ivančni Gorici bodo tako lahko prvič na delu videli novince - Boruta Semlerja, Jožeta Benka, Alena Čoraliča in Jalna Pokorna. Manjkala pa bosta afriška nogometaša Ngaham Valentine Djeuki in Dinnyuy Kongnyuy, ki še nimata urejenih vseh potrebnih administrativnih zadev.

Srečanje bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri, pravico pa bo delil Matej Jug.

Ne spreglejte