Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2020,
12.46

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Kevin Kampl

Sreda, 24. 6. 2020, 12.46

3 leta, 10 mesecev

Kampl zvestobo Leipzigu podaljšal do leta 2023

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski nogometaš Kevin Kampl je z nemškim prvoligašem Leipzigom podaljšal pogodbo za dve leti. S tem bo član rdečih bikov do 30. junija 2023, so danes potrdili na klubski spletni strani. Po navedbah nemških medijev je imel Slovenec, ki je to sezono prestal operacijo gležnja, veljavno pogodbo do prihodnjega poletja.

"Zelo sem vesel podaljšanja pogodbe. Moja družina in jaz se tu počutimo izjemno udobno, Leipzig je za nas postal drugi dom," je dejal Kevin Kampl in poudaril: "Kljub moji dolgotrajni poškodbi mi je klub vedno jasno govoril, da imamo v naslednjih nekaj letih še veliko skupnih načrtov, in mislim, da sem to zaupanje lahko upravičil takoj po vrnitvi na igrišča."

V Solingenu v Nemčiji rojenega nogometaša v tem saškem klubu zelo cenijo. "Kevin je vsekakor eden izmed naših vodilnih igralcev ter zelo pomemben dejavnik v moštvu in predvsem zunaj igrišča," je dejal športni direktor RB Markus Krösche. Pohvalil je vsestranskega igralca, da je "izjemno pomemben za našo igro".

Letos odigral 12 tekem in dvakrat zadel

Slovenec je to sezono nastopil le na 12 tekmah (dva gola, dve podaji), na katerih je po mnenju kluba dokazal, kako pomemben je za mlado ekipo s kakovostjo in izkušnjami.

Kampl je nogometno kariero začel pri Bayerju iz Leverkusna. Med letoma 2012 in 2014 je igral za avstrijski klub Red Bull Salzburg, kjer je na 72 tekmah zadel 18-krat. V zimskem prestopnem roku 2014/15 je prestopil k nemškemu prvoligašu Borussii Dortmund, kjer je zadel že na prvi tekmi, sicer prijateljski. Avgusta 2015 se je vrnil k lekarnarjem, v tem času je njegova vrednost poskočila na deset milijonov evrov.

Kevin kampl | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Nekdanji slovenski reprezentant se je nato 31. avgusta 2017 pridružil Leipzigu, podpisal je štiriletno pogodbo v prestopu, vrednem 20 milijonov evrov.

Po podatkih časnika Bild se bo plača slovenskega igralca sredine igrišča ob podaljšanju sodelovanja na sezono dvignila za kar dva milijona evrov, s 3,5 milijona na 5,5 milijona.

Ne spreglejte