Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 6. 2010,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 14.54

8 let

Kek odpisal Kelharja, Matiča in Šišiča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor slovenske nogometne izbrane vrste Matjaž Kek je določil 23 izbrancev, ki se bodo odpravili na jug Afrike. Kot zadnji so odpadli Dejan Kelhar, Darijan Matič in Mirnes Šišič.

Slovenski selektor se je odločil. Z razširjenega seznama s 26 kandidati, ki se v teh dneh na južnoafriške napore pripravljajo v Brunicu, so odpadli Mirnes Šišič, Darijan Matič in Dejan Kelhar. Osemindvajsetletni Velenjčan, ki je v spomladanskem delu lovil tekmovalno formo v dresu grškega prvoligaša PAS Giannina in z njim zdrsnil v nižji klubski razred, selektorja zaradi pomanjkanja vneme ni navdušil na sobotnem prijateljskem dvoboju s Südtirolom. Takrat je podal selektor obilico kritik na račun igre obeh krilnih igralcev v zvezni vrsti (na drugi strani je bil v prvem polčasu Dalibor Stevanovič) in že naznanil, da bo to tudi upošteval pri končnem izboru potnikov na SP. Poslavlja se tudi zvezni igralec Rapida iz Bukarešte, ki je pred vpoklicem na začetek priprav na SP nazadnje državne barve v kvalifikacijah branil leta 2008, prednost pred njim pa je dobil dolgoletni član Kekove čete Andrej Komac. Branilec Cercla Brugge je letos debitiral za Slovenijo na prijateljski tekmi s Katarjem (4:1), selektor pa je v obrambni vrsti pred Brežičanom vendarle podal prednost članoma nogometnega kluba Maribor - izkušenemu in raznovrstnemu Suadu Filekoviču (lahko igra v osrednjem delu obrambe oziroma levem bočnem položaju) ter mlademu Elvedinu Džiniču. Slednja bosta v JAR edina predstavnika domačega klubskega nogometa.

Tako bo na jug Afrike v nedeljo, 6. junija z letališča Jožeta Pučnika odpotovalo 23 reprezentantov: trije vratarji, osem branilcev, sedem zveznih igralcev in pet napadalcev. V domovino se bodo iz Brunica vrnili v sredo, 4. junija pa se bodo v zaključnem nastopu pred odhodom na svetovno prvenstvo predstavili še občinstvu v Ljudskem vrtu. odigrali bodo prijateljsko tekmo z Novo Zelandijo, ki je v soboto v Celovcu presenetljivo odpravila Srbijo (1:0).

Ne spreglejte