Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 9. 2014,
12.41

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Antonio Conte Euro 2016 kvalifikacije Italija Norveška Simone Zaza Leonardo Bonucci

Sreda, 10. 9. 2014, 12.41

8 let, 3 mesece

Kdor zna, zna: zavrnil Balotellija in zadel v polno (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Antonio Conte je na klopi italijanske reprezentance kvalifikacije za EP začel s suvereno zmago na neugodnem gostovanju na Norveškem. Azzurri so pokazali lepo igro in zmagali z 2:0.

Conte, ki je čudeže delal že na klopi Juventusa, klub iz Torina je popeljal do treh zaporednih naslovov italijanskih prvakov, je čez noč zapustil staro damo in zasedel selektorski stolček, kjer je zamenjal povsem izgubljenega Cesareja Prandellija.

Odlični nekdanji nogometaš je hitro prevetril zasedbo in kot prvega izpustil samooklicanega zvezdnika Maria Balotellija, v prvi plan napada pa potisnil mladeniča Simoneja Zazo in zdajšnjega člana Borussie iz Dortmunda Cira Immobila.

Tudi na splošno je italijanska izbrana vrsta videti bolj poletno in rezultati so že tukaj. Mlada kri in srce reprezentance Daniele de Rossi, v vratih pa še nepogrešljivi, legendarni Gianluigi Buffon sta očitno zmagovalna kombinacija.

Norveška res ne spada v sam vrh evropskega nogometa, pa vendar, na domačem igrišču so vse prej kot lahko osvojljiva trdnjava. Pred dnevi so se Angleži na Wembleyju z njimi mučili in igrali le remi. Tudi statistika po tekmi je kazala, da niso bili prav nič podrejeni. Trije levi so le dvakrat sprožili v okvir vrat trdoživih vikingov.

Tam niso zmagali že desetletja

Novi selektor, ki je bil ob svojem debiju vesel zmage, je dejal, da so tri točke lepa popotnica za naprej, a dela je še veliko. "To je bila za nas izredno pomembna zmaga. Tukaj je težko igrati, to govori tudi zgodovina, tam nismo zmagali že desetletja, zato smo morali biti zelo previdni. Na koncu se je končalo po naših željah. Vem, da bodo imeli drugi tukaj obilo težav, zato je ta zmaga vredna še več," pravi 45-letni italijanski strokovnjak.

Za Italijo sta zadela ravno mladi Zaza, član Sassuola, in branilec Juventusa Leonardo Bonucci. "V teh devetih dneh smo naredili nekaj izjemnega posla. Zdaj se bolje poznamo, vse je nared, da le še napredujemo," je še dodal Conte.

Ne imena, na igrišču tisti, ki si to zaslužijo

Conte je že na samem začetku pokazal, da imena pri njem ne štejejo veliko, pač pa le nogometaši, ki delajo trdo in se skušajo dokazati tudi na treningu. "Ne zanima me, kdo je zvezdnik. Gledam le na igrišče in tisti, ki si to zasluži, bo tudi igral," je svoje vodilo tudi za prihodnje akcije izdal Italijan.

Ne spreglejte