Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 11.44

8 let

Kdo bo zamenjal Zupana in Zavrla?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik NZS Rudi Zavrl je potrdil, da se od selektorskega mesta na čelu mlajših državnih selekcij poslavljata Branko Zupan in Jani Zavrl. Njuna naslednika bosta znana do 15. februarja.

Na selektorskih stočkih mlajših državnih izbranih vrst se torej obetajo določene spremembe. In to že zelo kmalu. ''Dejstvo je, da sta Zupanu in Zavrlu z novim letom potekli pogodbi. Na NZS smo se odločili, da pogodb ne bomo podaljšali, saj so bili rezultati v minulem obdobju pod našimi pričakovanji. Do 15. februarja naj bi se vedela nova imena, zaenkrat pa v mislih še nimamo konkretnejših kandidatov. V poštev pridejo vsi, ki imajo ustrezno kvalifikacijo, se pravi PRO licenco, pa tudi določene izkušnje,'' je povedal za Sportal Rudi Zavrl, ki je z omenjenim korakom že seznanil oba strokovnjaka.

Zupan ni upravičil pričakovanj

Nekdanji vratar slovenske reprezentance po odmevnem preboju v dodatne kvalifikacije za EP 2006 in izpadu proti kasnejšim zmagovalcem iz Nizozemske (takrat so branili barve Slovenije številni nogometaši, ki sedaj sestavljajo Kekovo četo – Samir Handanovič, Valter Birsa, Bojan Jokič, Branko Ilič, Mitja Mörec, Mišo Brečko, Dalibor Stevanovič, Dare Vršič, Luka Žinko, Zlatan Ljubijankič in Darijan Matič) ni nadaljeval selektorske poti v podobnem slogu. Slovenska reprezentanca do 21 let zaseda v kvalifikacijski skupini 6 za uvrstitev na EP 2009 skromno četrto, predzadnje mesto, v šestih nastopih pa je zbrala le štiri točke (vse je osvojila proti zadnjeuvrščeni Litvi). Razlika v zadetkih znaša zgolj 3:10. Sredi novembra 2007 je razočarala slovensko občinstvo v Novi Gorici, ko si je dovolila sramoten poraz proti Škotski (0:4), tri dni kasneje pa jo je športna sreča pustila na cedilu v Aalborgu, saj je Danska dosegla zmagoviti zadetek z bele točke prav v zadnji minuti.

Med kandidati tudi Aleš Čeh

Reprezentanca do 21 let se bo prvič v tem letu zbrala skupaj čez dva meseca, ko se bo 26. marca v prijateljski tekmi pomerila z ruskimi vrstniki. Petega in desetega septembra bo odigrala še zadnji tekmi v sklopu kvalifikacijskega ciklusa za uvrstitev na EP proti Škotski (v gosteh) in Finski (doma). Kdo bo torej vodil mlade slovenske upe na prijateljskem dvoboju proti Rusiji? Med ljubitelji nogometa izpod Triglava se je že razširila informacija, da naj bi nasledil mesto Zupana nekdanji kapetan znamenite ''Katančeve zlate'' generacije Aleš Čeh. ''Če se že pogovarjamo o tej generaciji, ne vem, kdo se poleg Darka Milaniča in njega v tem trenutku še ukvarja s trenerskim poslom ... Zagotovo bo Čeh eden izmed kandidatov,'' je še ''namignil'' predsednik slovenske krovne organizacije, ki bo seveda moral najti zamenjavo še za njegovega mlajšega brata Janija Zavrla, ki je doslej vodil kadetski izbrani vrsti (do 15 in 16 let).

Ne spreglejte