Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tomaž Kavčič nogomet

Petek, 30. 5. 2014, 12.26

8 let

Kateri reprezentant bo v Andori izkoristil priložnost?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlada nogometna reprezentanca bo proti Andori odigrala tekmo v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Kateri reprezentant bo izkoristil odsotnost številnih manjkajočih?

Selektor Tomaž Kavčič na petkovi tekmi z začetkom ob 17. uri v La Valleju ne bo imel na razpolago številnih nogometašev, ki so sicer člani prve postave. Manjkali bodo steber obrambe Luka Krajnc, pa najbolj zveneče ime reprezentance Haris Vučkić, Erik Janža je bil vpoklican v člansko reprezentanco in odpotoval na južnoameriško turnejo, odsotni pa so tudi trije člani Kopra Matej Palčič, Domen Črnigoj in Miha Blažič.

Selektor je vpoklical tri igralce s čakalnega seznama, vabilo pa so tako dobili Gaber Dobrovoljc iz Domžal, Nik Kapun iz Olimpije in Petar Stojanovič iz Maribora. Člana Olimpije in Maribora sta debitanta.

Kljub temu je slovenska reprezentanca, ki ima še nekaj teoretičnih možnosti za napredovanje in zaseda tretje mesto v kvalifikacijski skupini 2, precejšnja favoritinja. Na sedmih tekmah je doslej zbrala osem točk, Andora pa ima le eno točko.

"V Andori imam na voljo zdrave nogometaše, se pa pozna, da se je prvenstvo pravkar končalo. Rezultata ne bi želel napovedovati, pomembno je le, da bodo nogometaši dali vse od sebe. Če bo tako, bo sledil tudi rezultat, ne glede na nasprotnika," je pred tekmo dejal Tomaž Kavčič, ki bo proti Andori najverjetneje poslal na zelenico naslednjo enajsterico: Jug, Klinar, Mitrovič, Dobrovoljc, Trajkovski, Vrhovec, Žibert, Majer, Črnic, Jelenič in Bratanovič.

Andora in Slovenija bosta tekmo odigrali na štadionu Estadi Comunal, ki sprejme 850 gledalcev. Na omenjenem objektu, ki je vpet v idilično hribovito okolje, sicer poteka večina tekem prve in druge nogometne lige.

Naslednji kvalifikacijski tekmi Slovenije bosta na začetku septembra, tudi takrat z Andoro doma in Estoniji.

Ne spreglejte