Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2009,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 9.03

8 let

Karič: Vse smo dali za Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koprska ekipa se je po porazu proti Mariborčanom hitro pobrala, saj je v soboto brez izkušenega Mirana Pavlina osvojila slovensko prestolnico in pred Velenjčani še povečala prednost.

Kot kaže dvakratne pokalne prvake z Obale poraz proti državnim prvakom ni preveč vrgel s tira. Nasprotno, Koprčani so se očitno iz spodrsljaja nekaj vendarle naučili, kar nazorno kaže silno pomembna zmaga proti Olimpiji. Tri točke imajo bržkone posebno težo, saj za Primorce ni zaigral izkušeni Miran Pavlin, ki je tako rekoč največji "krivec" za koprsko renesanso v tekmovalni sezoni 2009/10.

Naveza Karič – Radujko v Ljubljani blestela še drugič

"V Ljubljano smo prišli ne izgubiti tekme, kar nam je tudi uspelo. Dosegli smo ta želen zadetek in menim, da smo zasluženo zmagali. Tekma je bila zelo težka, saj smo nekaj srečanj odigrali slabo, zato je bila naša nujna želja ne biti poraženi. Osredotočili smo se bolj na branjenje, kar nam je uspelo. Po prikazanem menim, da smo zasluženo zmagali," je po prihodu iz slačilnice dejal Amir Karič, ki pri ljubljanskih, sila nekulturnih navijačih, vključno s Pavlinom, ni bil deležen ravno toplega sprejema."V nekdanjih klubih je skoraj povsod tako. Glede tega sem razočaran, saj smo vse dali za Olimpijo. Pripeljali smo jo v prvo ligo, sedaj pa nam nekateri navijači očitajo ne odigrano zadnje srečanje, kar ni imelo prav nobene povezave s klubom, ampak smo imeli notranje težave. Sicer pa smo korektno odigrali vse tekme in glede zadnjega srečanja nam ne bi smeli zameriti. Olimpija je namreč prišla v prvo ligo, kar je bil naš cilj … Oni imajo svoje mnenje, mi svoje, a gremo naprej," je svoje razmišljanje podal koprski branilec.

Koprčani so se tako s pomembno zmago in blamaži Velenjčanov proti Ptujčanom vnovič trdno zasidrali na vrhu, saj ekipi sedaj loči šest točk …"Nekako smo pričakovali, da bomo na vrhu, ampak na zadnjih tekmah se nam je nekoliko zamajalo, povrh vsega pa smo doživeli nepričakovan poraz doma. Toda tokrat smo dali vse od sebe, da ne bi izgubili tekme in tako smo zasluženo na vrhu," je glede kraljevanja na prestolu še dejal sobotni asistent, potem ko je v polno zadel Dalibor Radujko.

Okčič: Postati jesenski prvaki

Zadovoljstvo v koprskem taboru je potrdil tudi Nedžad Okčič, ki si je po porazu z "vijolicami" prav gotovo oddahnil."Lahko smo zadovoljni, da se je srečanje v prvem polčasu končalo z 0:0, kajti Olimpija je imela dve do tri priložnosti za zadetek, čeprav so imeli priložnosti po nekaterih naših napakah predvsem zaradi zmede pri prekinitvah. Menim, da smo tekmo v drugem polčasu dobili predvsem zaradi nekaterih sprememb na strani Olimpije, ki je hotela več iztržiti. Igrali so namreč doma in hoteli zmagati, mi pa smo izkoristili njihovo nepazljivost in v njihovi zmedeni obrambi dosegli odločilen gol. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj Ljubljančani iz več priložnosti, ki so jih tokrat imeli od nas, niso uspeli zadeti. Če pa ne dosežeš zadetka, pa težko kaj več pričakuješ, kot to, kar se je zgodilo na tokratni tekmi. Pohvalil bi svoje fante, predvsem obrambno linijo, ki na minulih tekmah niso kaj preveč blesteli. Določenim igralcem je namreč potrebnih več tekem, da vse skupaj spravimo v določen ritem in zmagovalno mentaliteto, kar smo dosegali doslej. Po porazu doma z Mariborom smo se zopet dvignili in upam, da bomo v takem ritmu nadaljevali do konca prvenstva ter poskušali postati jesenski prvaki. Čestitke tudi prijatelju Pevniku na pošteni in korektni igri," je srečanje slikovito opisal zgovoren koprski strateg.

Pevnik: Koper je zasluženo zmagal

V nasprotnem taboru, ki je na ljubljanski zelenici potegnil krajšo, se s porazom kaj preveč niso obremenjevali. Zavedajo se namreč, da so to pot imeli kar nekaj priložnosti za zadetek, a jih je kaj več stala sila neučinkovita realizacija.

"Mislim, da smo odlično odigrali prvi polčas, saj smo si ustvarili štiri do pet čistih priložnosti, ampak neučinkovitost je botrovala, da se je prvi polčas končal z 0:0. Koper je zatem po naši napaki s prekinitve dosegel zadetek, za 15 minut smo izgubili koncentracijo in se zatem spet vrnili v pravi ritem. Ustvarili smo si še nekaj priložnosti, ampak na koncu derbija ne moreš dobiti, če zgrešiš toliko priložnosti. Koper je torej dal zadetek in zasluženo zmagal," je predstavnikom sedme sile dejal ljubljanski strateg Robert Pevnik.

Cimerotič: Kaj nam pomaga deset priložnosti?

Po sila skromnih rezultatih se je v slačilnico bržkone že vnesel določen nemir. Kako tudi ne, ko pa je Olimpija na zadnjih petih srečanjih, vključno s pokalom, premagala zgolj Domžale. Kaj je po novem porazu dejal Sebastjan Cimerotič?

"Kaj nam pomaga, če imamo deset priložnosti in jih ne izkoristimo. Koprčani so dejansko prišli do ene priložnosti, jo izkoristili in odnesli vse tri točke, kar je vsekakor najslajše. Manjkala nam je torej realizacija … Po tekmi smo se že pogovorili in sedaj moramo dvigniti glave ter se pripraviti za naslednjo tekmo v Celju," je po koncu srečanja vidno razočaran dejal prvi strelec "zmajev", ki je misli tako že usmeril na naslednjo prvenstveno tekmo, ko bodo "zeleno-beli" gostovali v mestu ob Savinji.

Ne spreglejte