Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
7. 11. 2008,
12.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 11. 2008, 12.45

8 let, 5 mesecev

Karič in Tiganj o derbiju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna se bo s 14. krogom druge slovenske nogometne lige zaključil jesenski del. Vodilni Aluminij bo gostoval pri drugouvrščeni Olimpiji, na dvoboju pa ne bo manjkalo nekdanjih reprezentantov ...

Dvanajsti junij 2002. Zadnji nastop slovenske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu in poraz s Paragvajem (1:3). V porušeni idili nogometne pravljice, dokončno jo je prekinil spor selektorja Srečka Katanca in najboljšega nogometaša Zlatka Zahoviča, je na zelenico štadiona v Seogwipu stopilo kar nekaj igralcev, ki bodo v soboto v središču zanimanja na derbiju druge slovenske lige. Poraz s Paragvajem so na lastni koži izkusili Aleš Čeh, Miran Pavlin, Mladen Rudonja, Amir Karič, Sebastjan Cimerotič in Senad Tiganj, Muamer Vugdalič pa je svoj prvenec na ''mundialu'' vpisal nekaj dni poprej na srečanju z Južnoafriško republiko. Šest let pozneje je realnost nekoliko drugačna. Leta so naredila svoje, želja po igranju pa nikoli ni bila sporna. Tokrat se bodo ''stari'' prijatelji zbrali skupaj na derbiju 14. kroga druge lige, ki lahko obrne vrstni red na samem vrhu.

Karič: Če ponovimo Kranj ...

Vodilni Aluminij je na začetku jesenskega dela pred domačim občinstvom napolnil mrežo ''zeleno-belih''. Bo želja po maščevanju zaradi visokega poraza z 0:3 toliko večja? ''Ne vem, če bo to kakšno maščevanje. Nimamo se kaj za maščevati. Poizkušali bomo pač osvojiti vse tri točke. Tega smo zmožni. Nekaj zadnjih tekem je pokazalo, da se dvigujemo v formi. Če bomo ponovili predstavo iz Kranja, dober rezultat ne bo izostal,'' meni Amir Karič, ki je že pred začetkom sezone slutil, da se bo moštvo iz Kidričevega na lestvici zavihtelo visoko. ''Rezultati Aluminija me niso presenetili. Zadnja leta so vedno na začetku med tremi najboljšimi. Imajo dobro ekipo, dokaj mlade in kvalitetne igralce, se bo pa sedaj videlo, ali so taktično in psihično dovolj pripravljeni, da zdržijo ritem do konca. Za nas je velika škoda, da bo po sobotni tekmi napočil konec jesenskega dela. Lahko bi odigrali vsaj še nekaj krogov .''

''Kara'' s svojimi predstavami v jesenskem delu ni najbolj zadovoljen. ''Niti približno nisem dal tistega, kar bi lahko. Bo pa bolje v drugi polovici prvenstva. Čaka nas dosti dela, tako mene kot ostale, da se bolje pripravimo za pomlad,'' je dejal nekdanji reprezentant, ki v vrstah gostov najbolj spoštuje Tignja. ''Senad je zelo dober napadalec. Ogromno žog zadrži. Morali bomo zelo dobro paziti nanj.'' V soboto bo zaradi poškodbe, ki jo je staknil na gostovanju v Kranju, manjkal ''večni osmoljenec'' Sebastjan Cimerotič (obeta se mu vsaj štiritedenski počitek), zaradi kartonov pa za tekmo ne bo kandidiral Rok Cirar. '' Ostali smo zdravi in že komaj čakamo tekmo. Če bodo naši zvesti navijači prišli v tako velikem številu kot je bilo v Kranju in če bomo nagrajeni še z lepim vremenom, bo to prava nogometna tekma. Čas je, da prevzamemo vodstvo na lestvici.'' Pri gostih bo v soboto manjkal poškodovani Marko Gašparin.

Tiganj: Točka velika kot Triglav

Jeseničan v dresu Aluminija je pred leti že branil barve Olimpije. Takrat so ''zeleno-beli'' tekmece pričakali na bežigrajskem štadionu, zdaj pa bo malce drugače. Srečanje bo namreč odigrano na štadionu ŽAK v Spodnji Šiški, ki je v tej sezoni prizorišče vseh domačih tekem Ljubljančanov. ''To bo res čudno. Olimpija je vedno igrala za Bežigradom. Tam je bila doma, a tak je nogomet. Ljubljana je Ljubljana. Mi bi bili zadovoljni s točko. Nimamo kaj za izgubiti, odšli bomo odigrati sproščeno in brez obremenitev. Točka bi bila res velika kot Triglav,'' je dejal Senad Tiganj, ki je v tej sezoni dosegel že šest zadetkov. Pa čeprav se je Aluminiju pridružil šele med sezono. Pri visoki zmagi nad Olimpijo v začetku septembra še ni sodeloval, si jo je pa ogledal. Kako se je spominja? ''Visoka je bila samo rezultatsko. Doseženi so bili trije evrogoli, drugače pa bo ta tekma znova preizkus mladosti proti izkušenosti. V naši ekipi je 90 odstotkov fantov, ki bodo mogoče igrali drugič v karieri z Olimpijo, na drugi strani pa imajo mnogi Ljubljančani ogromno izkušenj. Bomo videli,'' je dejal 33-letni napadalec, ki si je izkušnje nabiral v sedmih različnih državah (Slovenija, Belgija, Izrael, Ukrajina, Hrvaška, Nemčija in Avstrija). Se v Kidričevem veselijo možnosti nastopanja v elitnem prvenstvu? ''Klub ima potencial, mora pa biti urejeno tudi ozadje, da bi se vse skupaj izpeljalo. Lahko se namreč zgodi, da Aluminij ne bi šel v prvo ligo. Občinstvo bi si napredovanja vsekakor zaslužilo, morala pa bi za klubom stati prav vsa 'mala vas'. Zakaj pa ne ...,'' je še dodal ''Tigi''.

Ne spreglejte