Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 10. 2015,
22.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Andraž Šporar Darijan Matić Aleksander Šeliga Nemanja Mitrović Ezekiel Henty

Sreda, 21. 10. 2015, 22.03

8 let

Kapetan Olimpije o usodi derbija: To se lahko dogaja samo v Sloveniji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kaj si o usodi sobotnega derbija z Mariborom, ki je postavljen pod velik vprašaj, mislijo nogometaši vodilne Olimpije?

Olimpija je po 14 odigranih prvenstvenih krogih vodilna na lestvici, pred Mariborom, ki je skupaj z Domžalami na tretjem mestu, ima sedem točk prednosti, nanizala je dve zaporedni zmagi, v preteklem krogu je bila uspešna na vedno zahtevnem gostovanju v Kopru, zato ne čudi, da se njeni nogometaši, podobno velja seveda tudi za navijače, od katerih si lahko obetamo množičen obisk, veselijo sobotnega derbija v Stožicah.

Žal je v sredo dopoldne v javnost pricurljala informacija, da je spektakel, ki ga pričakujemo, kot ga v slovenski prvi ligi že dolgo nismo, postavljen pod vprašaj. Velik vprašaj. Zaradi begunske krize so pri slovenski policiji predlagali, da bi ga prestavili, saj zaradi številčne podhranjenosti naj ne bi mogli zagotavljati varnosti za tekmo, kot bo sobotna. Na njej naj bi se zbralo več kot deset tisoč ljudi.

Odločitev o tekmi, organizator je sicer NK Olimpija, pri kateri si prizadevajo, da bi bil derbi na sporedu, bo podala Upravna enota Ljubljane. Ta izdaja dovoljenje za takšne in podobne dogodke. Usoda derbija je v zraku, odločitev bo padla na današnjem sestanku. Znana naj bi bila zgodaj popoldne.

V taboru Ljubljančanov upajo, da bo takšna, kot si želijo vsi – prepričani smo, da tudi Mariborčani. Da bo v soboto ob 20. uri Davor Drečnik, ki je bil delegiran kot glavni sodnik derbija, dal znak za začetek obračuna najboljšega, kar trenutno ponuja slovenski klubski nogomet.

Upa, da se moti, a ima slab občutek

"Jutri bomo videli, kaj in kako. Če derbi kljub vsemu bo, super. Če ne, pa ne vem, kaj naj povem. Morda le to, da se takšne stvari lahko dogajajo samo v Sloveniji," je po sredinem pokalnem obračunu s Celjem, pri remiju z 2:2 je sodeloval v drugem polčasu, povedal kapetan Olimpije Andraž Šporar.

"Vsi skupaj si želimo, da bi derbi bil. Tako navijači kot tudi nogometaši obeh ekip. Res upam, da bomo igrali," je še povedal mladi napadalec Olimpije, ki v tej sezoni nosi kapetanski trak.

Eden izmed ključnih mož Olimpije, Darijan Matić, je pred odločitvijo, na katero vsi skupaj nestrpno čakamo, pesimističen. "Ne vem, kaj bo. Imam slab občutek. Zdi se mi, da nihče ne bo želel prevzeti odgovornosti in bo derbi odpovedan. Seveda si želimo, da bi tekma bila. To je derbi, ki smo ga vsi skupaj dolgo pričakovali. Bilo bi res škoda, če ga ne bi bilo," je povedal izkušeni vezist, ki v tem, da s soigralci tri dni pred tekmo še ne ve, ali bo v soboto na igrišču, ne vidi težav.

"Ne, saj smo bili o vsem skupaj obveščeni šele danes. Pripravljamo se, kot da tekma bo. Tako ali tako pa bo že jutri jasno, kaj in kako. Ne preostane nam drugega, kot da počakamo," je dodal.

Za zdaj ni nobene dileme. Derbi bo.

Nekoliko bolj redkobeseden je bil Aleksander Šeliga. "Trener nam je pred tekmo s Celjem namenil minuto glede derbija, nič več. Vsi skupaj se pripravljamo, kot da bomo v soboto igrali. Za zdaj za nas ni dileme. Ni nobenih težav, pripravljamo se, kot da bi bilo vse normalno. Verjamem, da bomo v soboto na igrišču," je dejal izkušeni vratar.

Podobno je govoril njegov nekaj let mlajši soigralec. "Sem optimist. Pripravljamo se že nekaj časa, srčno verjamem, da bomo v soboto igrali. Bilo bi škoda, če bi derbi odpadel. Karte gredo dobro v prodajo, Ljubljana je na nogah, igramo dobro, obeta se praznik slovenskega nogometa. Res upam, da bomo igrali. Pripravljeni smo. Če tekma odpade, bo pač odpadla, mi pa se vedemo, kot da se ne dogaja nič," je po pokalni tekmi s Celjani, na kateri je zabil oba gola za Olimpijo, govoril branilec Nemanja Mitrović.

Kaj pravi veliki junak zadnjega derbija?

In Ezekiel Henty, ki je bil z dvema goloma nesporni junak prvega derbija v tej sezoni, ko je Olimpija v Mariboru zmagala s 3:0?

"Ne razmišljamo o tem, da derbija ne bi bilo. Mislimo le na soboto in to, kako premagati Maribor. To je to," je bil kratek nigerijski napadalec, ki je z devetimi goli najboljši strelec in s šestimi podajami trenutno najboljši asistent slovenske lige.

Tako, nogometaši so povedali svoje, zdaj so na vrsti tisti, ki v rokah držijo usodo ene od najbolj pričakovanih klubskih tekem na slovenskih tleh zadnjega obdobja. Kako se bodo odločili?

Ne spreglejte