Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2015,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl Boštjan Cesar

Nedelja, 6. 9. 2015, 13.39

8 let

Kampl: Težko je, če daš vse od sebe, dobiš pa nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna reprezentanca je bila v soboto zvečer v Baslu na pragu izjemno pomembne zmage v kvalifikacijah za Euro 2016.

Proti Švici je vodila že z 2:0 in tako imela v rokah tako želeno drugo mesto v skupini E, ki vodi neposredno na EP. Toda v zadnjih 10, 15 minutah so Slovenci ostali praznih rok.

Podobno se je dogajalo že na tekmah z Anglijo - padec v zadnjih minutah igre, ki je botroval porazom. Kot pravijo v slovenskem taboru, so tako na zadnjih dveh tekmah izgubili pomembne štiri točke.

"Treba bo dvigniti glave"

"Mogoče upad koncentracije. Ritem igre je bil zelo visok. Švica je šla na vse ali nič, tudi kakšen gol je dala po sreči, ampak to ni izgovor. Treba bo dvigniti glave in v torek poti Estoniji odigrati najboljšo tekmo," je o tem, kaj se s slovensko vrsto dogaja v izdihljajih zadnjih tekem, povedal kapetan Boštjan Cesar.

Kevin Kampl pravi, da je za upad igre kriva kombinacija tako fizične pripravljenosti kot psihološkega vidika: "Nekateri igralci ne igrajo redno v klubih, tako da manjka občutek za igranje vseh 90 minut, potem se vmeša še glava ... Da bi naredili tak velik korak proti EP, to bi bilo izjemno za tako majhno državo. Ampak potem se je vse sesulo, tudi proti Angliji je bilo podobno. Na koncu nam očitno nekaj manjka. Tako smo izgubili štiri pomembne točke in zaradi tega se zdaj bojujemo za tretje mesto."

Estoniji bo težko dati gol

Tretje mesto prinaša dodatne kvalifikacije. A tudi zanj se bo še treba potruditi. Najprej v torek v Ljudskem vrtu proti Estoniji, nato pa še proti Litvi in v gosteh v San Marinu.

"Za torek se bo res težko pripraviti. Šokirani smo. Nihče od vas ne bi bil rad v slačilnici po tekmi. Težko je, če daš vse od sebe, dobiš pa nič. Nekako se moramo prebiti do torka, tako da bomo pravi. Estonci so tudi zmagali, tako da bodo verjetno igrali bunker, zato bo težko dati gol. Poskusili bomo zmagati in se boriti za to tretje mesto," je dejal Kampl, ki je potrdil, da bi sodnik moral pri 2:2 dosoditi enajstmetrovko po prekršku nad njim.

Kapetan: Imamo dva dni, da to skupaj preživimo

A to se ni zgodilo, tako kot Slovenci niso izkoristili še nekaj lepih priložnosti za tretji zadetek. Psihična regeneracija bo tako zahtevna, pravi kapetan Cesar: "Psihično se moramo takoj začeti regenerirati. Ni lahko, ampak verjamemo vase. Imamo dva dni, da to skupaj preživimo in v Mariboru pokažemo, da lahko na ravni, ki smo jo v Švici kazali 75, 80 minut, odigramo 90, 95 minut."

V skupini E po sedmih tekmah vodi Anglija z 21 točkami, sledi Švica, katere zmago so švicarski mediji povzeli kar s "čudež v Baslu", s 15, Estonija je tretja z desetimi, Slovenija pa četrta z devetimi.

Ne spreglejte