Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
14. 11. 2015,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl Srečko Katanec Ukrajina

Sobota, 14. 11. 2015, 12.31

8 let

Kampl o tekmi kariere: Ne bomo se skrivali in potegnili nazaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi prvakov in nemški bundesligi je slovenski reprezentant Kevin Kampl odigral že ogromno odmevnih srečanj, a se niti eno ne more primerjati s tako veliko željo, kot jo čuti pred tekmo z Ukrajino.

Če bi se slovenska reprezentanca uvrstila na evropsko prvenstvo v Franciji, bi Kevin Kampl izpolnil otroško željo in zavriskal od navdušenja. O tem, da bi nastopil na velikem tekmovanju in nosil slovenski dres, sanja že od mladih nog. V soboto in torek se mu lahko velika želja izpolni, zato ni čudno, da ga tako motiviranega in osredotočenega na dvoboj še nismo videli, odkar brani barve članske izbrane vrste.

Danes želi občinstvu v Ukrajini pokazati vse, kar zna. Selektor Srečko Katnanec mu bo namenil mesto v zvezni vrsti, ki mu najbolj ustreza, njegovi hitri prodori, inteligentne podaje in velika borbenost pa bi bili lahko v veliko pomoč Sloveniji. Stavniške hiše ji sicer ne namenjajo vloge favorita, česar pa 25-letnika iz Solingena ne skrbi.

"Ukrajina ima zelo dobre igralce. Jarmolenko in Konopljanka sta najboljša. Moramo paziti, da bosta prejela čim manj žog in da ne bosta veliko prodirala po strani," se je najprej posvetil današnjim tekmecem, ki na papirju kotirajo kot favoriti, kar pa je bila v preteklosti že večkrat voda na mlin podcenjeni Sloveniji.

Selektor jim je zabičal, naj si upajo igrati

Selektor Srečko Katanec ima bogate izkušnje s tem, kako psihološko pripraviti igralce na izziv, ki ga prinašajo dodatne kvalifikacije. Kaj je povedal izbrancem pred tekmo v Lvovu? "Dejal nam je, naj bomo samozavestni in naj si upamo igrati. Ve, da znamo in zmoremo. To smo pokazali na kar nekaj tekmah," je prepričan, da lahko Slovenija že danes pokvari načrte Ukrajini.

Lahko dvomilijonska država po 16 letih ponovno v slabo voljo spravi veliko Ukrajino, ki ima kar 45 milijonov prebivalcev? Če vprašate katerega koli izmed slovenskih igralcev, bo odgovor pritrdilen. Slovenija verjame v novo pravljico, a se tudi zaveda, da si bo nastop v Franciji morala priigrati sama in za to tudi nekaj narediti.

"Ukrajinci nas bodo poskušali napasti, mi pa želimo čim prej preigrati njihovo prvo linijo. Zvezni igralci moramo prodirati in žogo vleči naprej, nato pa poskušati z dobro podajo zaposliti napadalce," je Kampl opisal načrt, s katerim želi Slovenija odgovoriti na pričakovan juriš Ukrajine, podprt z bučno podporo 35 tisoč gledalcev.

Potrebovali bodo pomoč slovenskih navijačev

Na podporo bo računala tudi slovenska reprezentanca, na Areni Lviv naj bi se po zadnjih podatkih zbralo okrog 500 gostujočih navijačev. "Potrebovali bomo njihovo pomoč, da nas dvignejo. Krasno je, da jih bo prišlo tako veliko," je Kampl zadovoljen, da v lvovskem kotlu ne bodo prepuščeni sami sebi, ampak jih bodo podpirala tudi glasna grla rojakov.

Z njihovo pomočjo bi lahko danes dočakali napadalno nastrojeno Slovenijo. "Ne bomo se 90 minut skrivali in potegnili nazaj, ampak bomo poskušali doseči zadetek. Gol v gosteh šteje dvojno, zato je zelo pomembno, da ga dosežemo v Ukrajini," se Kampla spominja, kako je bil gol Nejca Pečnika pred šestimi leti v Moskvi vreden zlata.

"Ni kaj, možnosti Slovenije in Ukrajine so 50:50. Kdor bo v boljši dnevni formi, bo dobil tekmo," je predstavil razmišljanje, ki ga deli tudi njegov selektor.

Težko pričakovan obračun med Ukrajino in Slovenijo se bo začel ob 18. uri.

Ne spreglejte