Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 10. 2021,
8.47

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

FIFA SP 2022 kvalifikacije za SP 2022

Petek, 8. 10. 2021, 8.47

2 leti, 6 mesecev

JUŽNOAMERIŠKE KVALIFIKACIJE ZA SP 2022, 10. KROG

Brazilija še do ene zmage, Argentina remizirala pri sosedih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Neymar | Brazilec Neymar je na dobri poti, da si kmalu zagotovi nastop na SP 2022 v Katarju. Proti Venezueli zaadi kazni ni mogel pomagati soigralcem. | Foto Guliverimage

Brazilec Neymar je na dobri poti, da si kmalu zagotovi nastop na SP 2022 v Katarju. Proti Venezueli zaadi kazni ni mogel pomagati soigralcem.

Foto: Guliverimage

Kvalifikacije za SP 2022 v Katarju potekajo v teh dneh tudi v Južni Ameriki. Zvezdniška Brazilija, ki je v devetih tekmah osvojila maksimalnih 27 točk in vodi na lestvici, je tokrat premagala Venezuelo z 1:3. Messijeva Argentina je gostovala v Paragvaju, tekma pa se je končala brez zadetkov.

Brazilci so se z osmerico nogometašev iz angleške lige, vendar pa brez Neymarja iz PSG, ki je zaradi dveh rumenih kartonov počival, v Caracasu dodobra namučili za zmago, pa čeprav so igrali z reprezentanco, ki se še nikoli v zgodovini ni uvrstila na nogometno SP.

V prvem delu je Eric Ramirez že v 11. minuti izkoristil grobo napako brazilske obrambe in gostiteljem zagotovil vodstvo. Nato se je Venezuela dobro postavila v obrambi, Brazilcem pa sta tokrat manjkali kreativnost in hitrost, s katerima bi hitro prišli do zadetka.

Šele v 71. minuti je po strelu z glavo izenačil Marquinhos. V sami končnici pa so gostje slavili tudi z mero sreče. Gabriel Barbosa je v 85. minuti zadel z bele točke, novinec v ekipi Antony pa v sodnikovem podaljšku.

Brazilija vodi že za osem točk pred Argentino

Na lestvici ima Brazilija zdaj že osem točk prednosti pred Argentino, ekipi pa sta odigrali le po devet tekem in s tem eno manj od tekmecev. S po 16 točkami sledita Ekvador in Urugvaj.

Argentinci, zmagovalci Cope Americe, tokrat v Asuncionu tudi z Lionelom Messijem niso prišli do zmage nad Paragvajem. Gostitelji so zaigrali odlično v obrambi, a si priigrali tudi nekaj priložnosti. Med najboljšimi na igrišču sta bila zato tokrat oba vratarja Antony Silva (Paragvaj) in Emiliano Martinez (Argentina).

Urugvaj je zamudil priložnost, da se približa Argentini, saj se je v Montevideu razšel s Kolumbijo brez golov. Na lestvici ga je tako ujel Ekvador, ki je doma s 3:0 odpravil Bolivijo. Pomembno zmago pa je dosegel Peru, ki je doma z 2:0 odpravil Čile in ohranja možnosti za uvrstitev na SP. Na sedmem mestu na razpredelnici za Ekvadorjem in Urugvajem zaostaja za pet točk.

Na SP peterica

Na svetovno prvenstvo v Katarju se bo iz Južne Amerike uvrstilo pet najboljših izbranih vrst. Če bi se kvalifikacije končale zdaj, bi se prihodnje leto za svetovno krono v Aziji potegovali Brazilija, Argentina, Urugvaj, Ekvador in Kolumbija.

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2022, 10. krog:

Petek, 8. oktober:
Paragvaj : Argentina   0:0
Urugvaj : Kolumbija    0:0
Venezuela : Brazilija  1:3
Ekvador : Bolivija     3:0
Peru : Čile            2:0

Lestvica:
1. Brazilija       9 tekem - 27 točk
2. Argentina       9 - 19
3. Ekvador        10 - 16
4. Urugvaj        10 - 16
5. Kolumbija      10 - 14
6. Paragvaj       10 - 12
7. Peru           10 - 11
8. Čile           10 - 7
9. Bolivija       10 - 6
10. Venezuela     10 - 4

Ne spreglejte