Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2019,
20.55

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

2

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Josip Iličić Valter Birsa Boštjan Cesar Samir Handanović Luka Krajnc Rok Vodišek Vid Belec Jasmin Kurtić Leo Štulac

Ponedeljek, 22. 4. 2019, 20.55

4 leta, 12 mesecev

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 33. KROG

Iličić preporodil Atalanto in jo popeljal do podviga v Neaplju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

2

Dries Mertens | Belgijec Dries Mertens je v 28. minuti popeljal Napoli v vodstvo. | Foto Reuters

Belgijec Dries Mertens je v 28. minuti popeljal Napoli v vodstvo.

Foto: Reuters

V 33. krogu italijanskega prvenstva si je Juventus z zmago nad Fiorentino (2:1) zagotovil že osmi zaporedni naslov italijanskih prvakov. V zadnji tekmi kroga je Atalanta po velikem preobratu v drugem polčasu v Neaplju premagala Napoli (2:1) in se na lestvici točkovno izenačila s četrtouvrščenim Milanom. Josip Iličić je vstopil v igro v 54. minuti in preporodil svoje moštvo.

Atalanta Josipa Iličića je z zmago v Neaplju (2:1) storila velik korak k uresničitvi evropskih sanj. Slovenski nogometni reprezentant se poteguje za eno izmed mest, ki prihodnje leto vodijo v ligo prvakov. Kranjčan je zaradi zdravstvenih težav, s katerimi ima opravka v zadnjem obdobju, začel dvoboj na klopi za rezervne igralce. V igro je vstopil v 54. minuti in poživil igro gostov. Atalanta je prek Kolumbijca Duvana Zapate (dosegel je že 21. zadetek v tej sezoni) in Hrvata Maria Pašalića poskrbela za popoln preobrat. V akciji za zadnji zadetek Atalante je sodeloval tudi Iličić in si za predstavo prislužil visoke ocene.

Izjemna akcija Atalante, v kateri je sodeloval tudi Iličić, za zadetek za 2:1:

Poleg tega imajo nogometaši Atalante v tej sezoni še vedno možnost za osvojitev lovorike. V četrtek bodo igrali povratno polfinalno tekmo italijanskega pokala, prva tekma v Firencah pa se je končala s 3:3.

Stara dama osmič zapored

Juventus je novi (stari) italijanski prvak. Firenčani so sicer povedli prek Nikole Milenkovića, a je stara dama strnila vrste in po popolnem preobratu pet krogov pred koncem prvenstva prišla do 35. zvezdice. Na velikem derbiju v Milanu med Interjem in Romo (1:1) nismo videli zmagovalca. Samir Handanović se je izkazal s štirimi obrambami pri strelu Stephana El Shaarawyja pa je bil povsem nemočen.

Juventus je brez večjih težav ubranil naslov italijanskega prvaka. | Foto: Juventus je brez večjih težav ubranil naslov italijanskega prvaka.

Leo Štulac je s Parmo remiziral z Milanom (1:1), slovenski nogometaš je tekmo začel med rezervami, v igro pa vstopil šele v sodnikovem podaljšku. Sampdoria Vida Belca, ki je tekmo spremljal s klopi, je visoko klonila pri Bologni, Cagliari Valterja Birse, ki je igral do 76, minute, je z 1:0 premagala Frosinone Luke Krajnca. Tako kot Belec je tudi on tekmo spremljal s klopi.

Jasmin Kurtić se je s Spalom veselil zmage nad Empolijem. Kurta je pri zmagi s 4:2 odigral celotno srečanje. Genoa Roka Vodiška, Slovenec ni kandidiral za nastop, je razočarala proti Torino, odpisani Chievo Boštjana Cesarja, ki se s soigralci seli v serio B, pa je presenetil Lazio, ki je na koncu tekmo končal kar z dvema igralcema manj. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je odigral celotno srečanje.

Sportal Iličić v življenski formi: Italija se mu po čudežu v Neaplju klanja #video

Italijansko prvenstvo, 33. krog: 

Lestvica:

Najboljši strelci:

22 - Quagliarella (Sampdoria),
21 - Piatek (Milan/Genoa), Zapata (Atalanta)
19 - Ronaldo (Juventus), 
17 - Milik (Napoli)
...
11 Iličić (Atalanta) ...
...
- Kurtić (Spal) ...
3 Zajc (Empoli) ...
2 - Birsa (Chievo/Cagliari) ...
1 - Cesar (Chievo)

Ne spreglejte