Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 7. 2008,
20.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 27. 7. 2008, 20.23

8 let, 5 mesecev

Interblock ostaja brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Interblock je v drugem krogu PrveLige Telekom Slovenije znova gostoval in tudi tokrat remiziral. Ljubljančani so se s Primorjem razšli z 1:1.

Glede na kader, vložek in ambicije je razplet ajdovsko-ljubljanskega derbija v mestu burje presenetljiv. Nikakor pa ne glede na videno, saj so bili domačini, ki jih kljub drugačnim napovedim vodstva bržkone spet čaka boj za obstanek, večji del tekme boljši tekmec. Le neučinkovitost ter vratar Rozman sta jim preprečila zmagoslavje. Kljub temu pa je Primorju vendarle uspelo vpisati prvo točko v novi sezoni, medtem ko si je eden favoritov prvenstva, ki pa je bil precej neprepričljiv, še drugič razdelil plen s tekmecem.

Zahora z glavo zadel za vodstvo Interblocka

V domačih vrstah je bilo po porazu v Domžalah veliko govora o spremembah v ekipi, toda trener Pavel Pinni je na zelenico poslal identično zasedbo kot na prvi tekmi, le poškodovanega Hadžiča je zamenjal Cvijanovič. Ajdovci so že v četrti minuti izpeljali lepo akcijo, ko je Kalin izvedel prosti strel s 40 metrov, žoga je prišla do Selimija, ki je iz težkega položaja lepo streljal, vendar se je žoga od obrambnega igralca odbila v kot.

Nato so domačini pobudo prepustili gostom, ki so več kombinirali, vendar bili nenevarni. Tudi povedli so nekoliko nepričakovano. Salkić je iz težkega položaja z desne strani podal Zahori, ki je z glavo mojstrsko zadel desni zgornji kot. Toda to je bilo tudi vse, kar so v tem delu pokazali gosti iz Ljubljane. Igro so v svoje noge spet prevzeli domačini, toda njihove strele z razdalje je ljubljanski vratar Rozman branil brez večjih težav. Veliko sreče pa je imel v 36. minuti, ko je Selimi na levi strani preigral Rendulića in podal do Šaranovića, ta pa je s hrbtom obrnjen proti golu lepo streljal, a zadel le Rozmanovo nogo.

Prevlada Primorja zadostovala "le" za remi

V drugem delu so ritem igre narekovali gostitelji in že v uvodnih minutah izenačili. Ajdovci so v 51. minuti izpeljali bliskovito akcijo: Teinović je dolgo vodil žogo, podal v globino do Šaranovića, ta pa nesebično do prostega Mlakarja, ki je zabil žogo pod prečko. Po zadetku so tudi Ljubljančani prišli do dveh priložnosti, v glavni vlogi je bil spet Zahora, saj se je v eni minuti dvakrat znašel v ugodnem položaju. Prvič je po podaji Rakoviča z osmih metrov neoviran s "škarjicami" meril čez gol, nato pa je po prodoru sprožil močan strel, ki pa ga je v zadnjem trenutku blokiral Krstič.

Sledila je popolna prevlada Pinnijevih varovancev, gostom pa se je zelo poznala utrujenost, saj so se le še branili. Rdeče-črni so najprej zapretili prek Selimija, ki je po kotu žogo poslal čez gol, v zadnjih petih minutah pa je Rozman obranil še štiri strele domačih napadalcev. Najprej Teinoviću z velike razdalje, nato Kalinu, ko je s pomočjo vratnice žogo odbil v kot, sledila pa sta še poskusa Šaranovića in Ostojiča, a sta bila prav tako neuspešna.

Ne spreglejte