Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 11. 2008,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 11. 2008, 8.25

8 let

Inter klonil v Milanu, Chelsea remiziral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po sredinih tekmah 5. kroga skupinskega dela nogometne lige prvakov je znanih že trinajst ekip, ki so napredovale v osmino finala. Med njimi še ni Chelseaja.

V skupini A bo v zadnjem krogu zelo razburljivo, saj so v igri za napredovanje še tri ekipe. V najboljšem položaju je Roma, ki je v sredo zmagala v gosteh pri Cluju. Chelsea in Bordeaux se bosta borila za drugo mesto, saj sta tokrat remizirala. V boljšem položaju so Londončani, ki bodo v zadnjem krogu igrali proti Romunom.

V skupini B sta v igri še Panathinaikos in Anorthosis, medtem ko je Inter že napredoval. Slednji je v sredo presenetljivo izgubil doma proti Panathinaikosu, medtem ko sta se Anorthosis in Werder, ki nima več možnosti za napredovanje, na Cipru razšla z remijem.

V skupini C so potniki v osmino finala znani. Prvouvrščena Sporting in Barcelona sta se tokrat pomerila v Lizboni in pripravila pravi spektakel, v katerem so s 5:2 zmago slavili Katalonci. Šahtjor si je zagotovil tretje mesto in pokal UEFA, saj je v Donjecku s 5:0 ponižal Basel. V skupini D sta potnika v nadaljnje tekmovanje, Atletico Madrid in Liverpool, doma premagala PSV in Marseille, ki se bosta v zadnjem krogu potegovala za tretje mesto.

Derbi brez zmagovalca

V torek so bile tekme v skupinah od E do H. V derbiju skupine E sta se za prvo mesto pomerila Villarreal in Manchester United, kjer po koncu sodnikovega piska nismo dobili zmagovalca. Z delitvijo točk se je končalo tudi srečanje med Zenitom in Juventusom.

Zmage pred domačimi gledalci so se veselili Bavarci, ki so ugnali Steauo, danski Aalborg, ki je bil nekoliko nepričakovano boljši od škotskega Celtica ter Arsenal, ki je premagal kijevski Dinamo. Kar na treh dvobojih pa so se polnega izkupička veselili gostje. Madridski Real je slast zmage okusil v Belorusiji, Lyon je v Firencah ugnal domačo Fiorentino, Porto pa se iz Turčije vrača z vsemi tremi točkami.

Ne spreglejte