Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 9. 2022,
15.36

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

UEFA liga prvakov Porto Sergio Conceicao

Sreda, 14. 9. 2022, 15.36

1 leto

Incident v Portu: jezni navijači napadli avtomobil z družino trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Sergio Conceicao | Nekdanji portugalski reprezentant Sergio Conceicao, sicer oče petih otrok, vodi Porto že šesto sezono zapored. Porto je popeljal že do osmih lovorik. | Foto Reuters

Nekdanji portugalski reprezentant Sergio Conceicao, sicer oče petih otrok, vodi Porto že šesto sezono zapored. Porto je popeljal že do osmih lovorik.

Foto: Reuters

Nogometaši Porta so v drugem nastopu v ligi prvakov doma doživeli hud poraz proti belgijskemu prvaku. Club Brugge je na Zmajevem stadionu zmagal kar s 4:0, navijači pa po bledi predstavi izbrancev Sergia Conceicaoja niso skrivali slabe volje. Nekateri so šli tako daleč, da so prestopili mejo okusnega in po dvoboju s kamni napadli avto, v katerem so bili žena in sinova trenerja Porta.

Benjamin Šeško
Sportal Kakšen preobrat Cityja in mojstrovina Haalanda! Messi podira mejnike.

Porto je evropsko sezono začel s stresnim porazom v Madridu, kjer je proti Atleticu zadetek za končnih 1:2 prejel v enajsti minuti sodnikovega podaljška, nato pa je poskušal slabši začetek popraviti na domači tekmi proti belgijskemu prvaku Club Brugge, kjer je veljal za velikega favorita. Prednosti domačega igrišča pa ni znal izkoristiti. Čeprav je bilo razmerje v strelih na gol v prid Porta (15:13), je ostal brez vsega in doživel nepričakovano visok poraz (0:4), po katerem so sledili dogodki, zaradi katerih se o dogajanju pred stadionom poroča tudi na nešportnih straneh.

Jezni navijači so s kamni napadli avto, v katerem so bili žena 47-letnega trenerja Sergia Conceicaoja in njegova dva sinova. Avto jo je odnesel z razbitim steklom, navijači pa so nato žalili člane družine Conceicao. Po poročanju portugalskega športnega dnevnika Record je na srečo ostalo le pri verbalnem obračunavanju, tako da ni prišlo še do fizičnega napada.

Real Madrid Carlo Ancelotti
Sportal Ancelotti ima vprašanja o Mbappeju dovolj: Predam se! #video

Porto, nekdanji dvakratni evropski prvak, je obsodil napad navijačev in obžaloval, da avtu, ki je zapuščal stadion Dragao, ni mogel zagotoviti potrebne varnosti. Klub si prizadeva, da bi bili tisti, ki so zakrivili ta incident, čim prej identificirani in bi nato za svoja dejanja tudi odgovarjali, so sporočili iz vrst tretnutno tretjeuvrščenega portugalskega prvoligaša.

Ne spreglejte