Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
8. 1. 2009,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 8. 1. 2009, 12.47

8 let

Ilič: Želim igrati zaradi reprezentance

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Branko Ilič, ki pri Betisu v tej sezoni ne dobi prave priložnosti za igro, je v sredo igral v španskem pokalu in moštvu iz Seville pomagal do zmage.

Slovenski reprezentant, ki je v Betis prišel pred natanko dvema letoma, je v tej sezoni v španskem prvenstvu igral zgolj devet minut. Veliko več priložnosti 25-letni branilec dobi v španskem pokalu, v katerem gre moštvu iz Seville za zdaj zelo dobro. Po sredini gostujoči zmagi nad tretjeligašem Realom Unionom de Irunom z 1:0 je blizu uvrstitve v četrtfinale, velik delež k uspehu pa je tokrat prispeval tudi Branko Ilič, ki je na desni strani obrambe igral 90 minut.

''Vesel sem, da sem spet igral. Zadovoljen sem s svojim nastopom. Tekma je bila zelo zahtevna. Bilo je zelo mrzlo, padal je sneg, zato ni bilo prav prijetno igrati po sila zahtevnem in mehkem terenu. Uspelo nam je zmagati, zato smo zelo zadovoljni. Čeprav je bil naš tokratni nasprotnik tretjeligaš, ga še zdaleč ne gre podcenjevati. Nenazadnje je v prejšnjem krogu izločil madridski Real. Tokrat smo igrali v zelo spremenjeni postavi, zato sem še toliko bolj vesel, ker smo nekateri igralci trenerju, ki nas je po tekmi pohvalil, dokazali, da tudi mi znamo igrati nogomet,'' je dan po tekmi za Sportal povedal Ilič, ki je v četrtkovih dopoldanskih urah prispel v s soncem obsijano in toplo Sevillo.

Če ne bo igral, bo odšel

Konec tedna se bo nadaljevala elitna španska liga, nekdanji član Domžal in Olimpije pa upa, da bo dobil priložnost za igro. ''Morda bom v nedeljo, ko doma igramo proti Malagi, dobil priložnost. Glede na to, da smo v zadnjih petih prvenstvenih tekmah zbrali le točko, bi bilo logično, če bi trener ponudil priložnost za igro nekaterim, ki doslej nismo veliko nastopali. Pacu Chaparru se že trese stolček, zato bo zagotovo skušal narediti vse, da zmaga. V nasprotnem primeru bi utegnilo priti do zamenjave na trenerskem mestu, kar za mene verjetno niti ne bi bilo slabo,'' je povedal Ljubljančan, ki bo, če se njegov status ne bo spremenil, v zimskem prestopnem roku skušal zamenjati klub.

''V Sevilli mi je zelo lepo in najraje bi ostal tukaj, kjer sem se skupaj s soprogo ustalil in si našel številne prijatelje. Toda če ne bo šlo drugače, bom moral oditi. Z menedžerjem že imava nekatere ponudbe, o katerih za zdaj še ne bi govoril. Za zdaj z njimi še nisva odšla do klubskega vodstva. Čakam, kaj se bo zgodilo. Če še naprej ne bom igral, bom zagotovo zahteval zamenjavo sredine. Sem profesionalec in ne turist,'' je odločen Ilič in dodaja: ''Igrati si želim tudi zaradi reprezentance, v kateri se počutim odlično. V zadnjem času smo dosegli lepe rezultate in verjamem, da bomo v letošnjem letu nadaljevali tam, kjer smo ostali. Moja velika želja je, da skupaj z reprezentanco nekaj naredimo. Jasno mi je, da se bo moral moj status spremeniti, če želim ostati član izbrane vrste. V interesu slovenske reprezentance je, da igram. Če bom v klubu nastopal, sem prepričan, da si bom tudi v ekipi Slovenije izboril status. Če ne bo tako, je jasno, da bo drugače…''

Slovenija ima po štirih tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 sedem točk in je na četrtem mestu. ''Verjamem, da se lahko uvrstimo na zaključni turnir. Smo zelo dobra in kompaktna ekipa, ki lahko še zelo napreduje. Škoda, ker smo na Češkem zapravili veliko priložnost za izjemen rezultat. Imeli smo veliko priložnosti za gol, a jih nismo izkoristili, zato smo izgubili. Zdaj je na nas, da se Čehom pred domačim občinstvom maščujemo,'' je povedal branilec, ki je doslej zbral 34 reprezentančnih nastopov, a na tekmi, ki bo konec marca v Mariboru, ne bo smel nastopiti zaradi kazni rumenih kartonov.

Zdravje in priložnosti

''Na tej tekmi ne bo mogla igrati skorajda celotna obrambna vrsta. Problematična je prav desna stran obrambe, na kateri igram jaz, toda verjamem, da se bodo igralci, ki bodo nadomestili manjkajoče, izkazali. Zato, ker so dovolj kakovostni in tudi zato, ker jih bomo vsi ostali vzpodbujali in naredili vse, da se bodo čim bolje vklopili v ekipo,'' je povedal Ilič in v isti sapi opozoril: ''Potrebno se je zavedati, da toliko priložnosti, kot smo jih imeli na Češkem, v Mariboru zagotovo ne bomo imeli. Potrebno bo izkoristiti vsako, ki se nam bo ponudila. Verjamem, da se bomo tokrat izkazali in osvojili tri točke. Če bo tako, bomo na zelo dobri poti, da se uvrstimo v Južno Afriko.''

Za konec je eden izkušenejših nogometašev v slovenski vrsti nekaj besed namenil še minulem letu in ciljih za leto 2009. ''V minulem letu se mi je v zasebnem življenju zgodilo marsikaj lepega, toda v nogometu je bilo slabše, kot v letu pred tem, zato sem lahko zgolj delno zadovoljen. Za letošnje leto so želje jasne. Želim si zdravja in čim več priložnosti za igro. Dejstvo je, da v tej sezoni sploh nisem imel priložnosti, da bi se dokazal in to je tisto, kar me najbolj mori,'' je pogovor zaključil Ilič.

Ne spreglejte