Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 4. 2014,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Chelsea Zlatan Ibrahimović PSG Jose Mourinho

Sreda, 9. 4. 2014, 9.49

8 let

Ibrahimović je ustrašil Mourinha, nato je sledil objem (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Joseja Mourinha je po sladki zmagi nad Parižani, ko so ga obkrožale kamere in mikrofoni, presenetil nepričakovan gost. Z njim se je pošalil nekdanji varovanec, ki bi bil zanj pripravljen tudi umreti.

To je bil nihče drug kot njegov veliki prijatelj Zlatan Ibrahimović. Med švedskim zvezdnikom ter portugalskim trenerjem je vedno vladalo obojestransko spoštovanje. Nič drugače ni bilo tudi po tekmi na Stamford Bridgeu, na kateri je Ibrahimovićev klub zapravil izvrstno priložnost, da bi se po dolgih letih čakanja uvrstil v polfinale lige prvakov. Med štiri najboljše se je uvrstil londonski klub, pariški tabor pa je premleval o zapravljenih priložnostih, ki so ga stale napredovanja.

Ko se je Jose Mourinho po dramatičnem srečanju pogovarjal s predstavniki sedme sile, se mu je na skrivaj s hrbtne strani približal poškodovani napadalec francoskega prvaka. Namera, da ga preseneti, mu je uspela. Ko je Portugalec videl, kdo se je z njim pošalil, ni bilo sreči videti konca.

Sledil je prisrčen objem nogometnih ikon, Ibra pa je nekdanjemu strategu, s katerim je sodeloval pri milanskem Interju, sporočil, da mu želi veliko sreče v nadaljevanju lige prvakov. "Mourinho je človek, za katerega bi bil pripravljen tudi umreti," je eden izmed znamenitih citatov iz zelo uspešne Ibrahimovićeve avtobiografije, knjižne uspešnice, ki je postala obvezno čtivo mnogih ljubiteljev nogometnih užitkov.

Ibrakadabra na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov zaradi poškodbe mišice ni mogel pomagati klubu, tako da je dvoboj v službeni klubski obleki spremljal s tribun. Ko je PSG na Otoku izgubil z 0:2 ter izpadel, je postalo jasno, da bo ostal izkušeni Skandinavec brez naslova najboljšega v ligi prvakov tudi po tej sezoni. Čeprav je v karieri nosil dres številnih evropskih velikanov, še vedno čaka na prvo lovoriko v ligi prvakov. Morda se mu posreči prihodnjo sezono. Do takrat bo verjetno držal pesti nekdanjemu trenerju, ki bo ligo prvakov naskakoval z londonskimi modrimi. ''Ne razumem ljudi, ki govorijo, da je težko delati z njim ali da ima težavno osebnost. Če imaš zmagovalca in želi zmagovati, potem je zelo, zelo lahko,'' je o Ibrahimoviću povedal trener Chelseaja, ki se je v polfinale lige prvakov uvrstil že osmič. To mu je uspelo s štirimi različnimi klubi (Porto, Inter, Real, Chelsea), s portugalskim in italijanskim velikanom pa se je tudi povzpel na prestol.

Ne spreglejte