Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2012,
1.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 4. 10. 2012, 1.09

8 let

''Ibra'' vztraja: PSG ni bil nadigran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Porta so po zmagi nad Parižani ponosno poudarjali, da so bili francoski gosti nadigrani in da bi lahko bila zmaga z malce več zbranosti še izdatnejša. Zlatan Ibrahimović meni drugače.

Portugalski prvak je dolgo pletel mrežo pred francoskimi vrati, v 83. minuti pa je pariški zid popustil. Junak srečanja je postal 21-letni Kolumbijec James Rodriguez in Portu z mojstrskim zaključkom zagotovil tri točke. Še drug popoln paket v tej sezoni. Čeprav je pri gostih zaigralo veliko znanih nogometašev, se jih nogometaši Porta niso ustrašili. ''Vedeli smo, da ima PSG veliko dobrih igralcev, a smo jih nadigrali. Smo zelo močni, a moramo v ligi prvakov vseeno stopati korak po korak,'' se ni hotel prepustiti evforiji. Da je bil Porto na sredinem srečanju v ''zmajevem brlogu'' boljši, tako priča tudi razmerje priložnosti in strelov na gol, je poudaril tudi prvi zvezdnik Joao Moutinho. ''Zaslužili bi si bolj prepričljivo zmago, a je na koncu vendarle najbolj pomembno, da smo vpisali nove tri točke,'' je dejal ''dirigent'' Porta, ki je s podajo omogočil zmagoviti zadetek.

Ancelotti: Igralo se bo še veliko tekem

Pri neprepričljivih gostih je bil še najbolj nevaren švedski napadalec, z naskokom tudi največji zvezdnik francoskega prvenstva. Zlatan Ibrahimović je pred prihodom v Porto napovedoval dobro igro in ugoden rezultat. Na koncu so navijači PSG-ja ostali prikrajšani za oboje. Jih je pa ''Ibra'' po porazu že pomiril, saj trdno verjame, da ni razlogov za skrb. ''Zapravili smo nekaj priložnosti, tako kot Porto. Razmerje moči na tekmi je bilo po mojem mnenju 50:50. Odločilo je večje število naših tehničnih napak. Izgubili smo tri točke, a je do konca še veliko tekem. Porto se je pač izkazal za bolj izkušeno ekipo,'' je dejal eden najdražjih igralcev na svetu, ki se v ligi prvakov preizkuša že v šestem različnem dresu. Podobno razmišlja tudi trener Carlo Ancelotti: ''Ni razlogov za preplah, saj se bo igralo še veliko tekem. Tekma je bila zelo zahtevna, a smo si priigrali nekaj priložnosti, bili nevarni v protinapadih, Porto pa ni bil posebno nevaren,'' razmišlja Italijan, ki je v prišel na delo v francosko prestolnico z namenom, da osvaja lovorike. PSG je na dobri poti, da v tretjem in četrtem krogu poveča število točk, saj se bo dvakrat pomeril z zagrebškim Dinamom.

Ne spreglejte