Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
12. 9. 2020,
21.07

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Mario Jurčević Petar Stojanović Dinamo Zagreb Hajduk Split NK Osijek Adam Gnezda Čerin Simon Rožman NK Rijeka

Sobota, 12. 9. 2020, 21.07

3 leta, 7 mesecev

Zanimiva nogometna sobota na Hrvaškem

Nekdanji zmaj jo je na Hrvaškem zagodel Rožmanu, Stojanoviću vroči derbi v Splitu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Simon Rožman | Simon Rožman je z Rijeko doživel prepričljiv poraz v Osijeku. | Foto Grega Valančič/Sportida

Simon Rožman je z Rijeko doživel prepričljiv poraz v Osijeku.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometna sobota na Hrvaškem je bila zelo zanimiva. Začela se je z derbijem v Osijeku, kjer so gostitelji pod vodstvom novega trenerja Nenada Bjelice nadigrali Rijeko (3:0). Simon Rožman in Adam Gnezda Čerin sta tako doživela drugi poraz v tej sezoni, Mario Jurčević pa je v dresu Osijeka debitiral s sladko zmago. Nato sta se v Splitu v velikem hrvaškem derbiju pomerila Hajduk in vodilni Dinamo. Zagrebčani so na praznem Poljudu zmagali z 2:1, do še četrte zaporedne zmage v tej sezoni pa mu je vso tekmo pomagal tudi Petar Stojanović.

Olimpija Mura
Sportal Mura namučila Olimpijo, Maribor poskočil na vrh #video

Mladi slovenski trener Simon Rožman, ki je v prejšnji sezoni popeljal Rijeko do pokalne lovorike, ne more biti zadovoljen z začetkom nove sezone. Po štirih krogih je zbral le šest točk, na sobotnem gostovanju v Osijeku pa izgubil z 0:3. Na tekmi 4. kroga hrvaškega prvenstva je ostal praznih rok proti gostiteljem, ki jih po novem vodi povratnik Nenad Bjelica, še v prejšnji sezoni trener zagrebškega Dinama.

Slavonci so bili boljši tekmec, do visoke zmage pa jim je pomagala še izključitev debitanta v vrstah Rijeke Zorana Arsenića, ki je prejel rdeči karton v 38. minuti. Ko je domači igralec Peter Bočkaj le minuto pozneje s prostega strela popeljal Osijek do vodstva z 2:0, je bil zmagovalec obračuna že odločen. Adam Gnezda Čerin je v vrstah gostov odigral vso tekmo, pri Osijeku pa je debitiral Mario Jurčević. Nekdanji bočni branilec Olimpije je vstopil v igro v 79. minuti in prvič okusil nastop v hrvaškem prvenstvu.

Mario Jurčević se je iz Slovenije preselil na Hrvaško, kjer brani barve Osijeka. V prvem nastopu je premagal "znanca" iz Domžal. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Mario Jurčević se je iz Slovenije preselil na Hrvaško, kjer brani barve Osijeka. V prvem nastopu je premagal "znanca" iz Domžal. Foto: Morgan Kristan / Sportida

V soboto je bil v središču zanimanja ljubiteljev hrvaškega prvenstva večni derbi med Hajdukom in Dinamom. Potekal je na praznem Poljudu, od prve minute pa je za branilce hrvaškega naslova iz Zagreba zaigral tudi Petar Stojanović. Ljubljančan je odigral vso tekmo, prejel rumeni karton, Dinamo pa je premagal velikega tekmeca z 2:1 in ohranil stoodstotni niz v prvenstvu. Za najlepšo potezo dvoboja je poskrbel Mislav Oršić. Nekdanji napadalec Celja, ki je v prejšnji sezoni v ligi prvakov proti Iličićevi Atalanti dosegel kar tri zadetke, je na začetku drugega polčasa s pravcatim evrogolom povečal prednost gostov na 2:0.  

Ne spreglejte