Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2008,
22.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 22.42

8 let, 5 mesecev

Horjak: Za dvig samozavesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nova trava v Ljudskem vrtu je položena, toda teptali je nogometaši še nekaj časa ne bodo. Vijoličasti so se vmes uspešno udomačili na Ptuju, vendar v soboto bodo gostitelji le na papirju.

Po prvem izmed dveh zaporednih štajerskih obračunov so se Mariborčani na široko smejali. Novo poglavje odpira Drava, toda najprej so opravili analizo tekme s Celjem. Pred in med njo so zagreti privrženci razmišljali, koga s klopi Branko Horjak sploh lahko pošlje v igro. Med mladinci ni imel velike izbire. Kdo bi si mislil, da bo po vrnitvi iz Italije neprepoznavni Gorazd Zajc z zadetkom preobrnil potek tekme, Miha Kokol pa v svojem prvem članskem nastopu pogumno igro nadgradil s podajo za zadnji gol. "Premoremo petnajst igralcev, ob njih pa kup mladincev. Dobro je, da ti fantje vidijo, da se nanje računa. Izpolnili so moja pričakovanja," zadovoljno pravi Branko Horjak, trener, ki se je moral pozabavati tudi z iskanjem vzrokov za pogosta nihanja mariborske zasedbe. "O tem problemu smo se pogovorili. Tekma proti Celju ni bila osamljen primer, enako se nam je zgodilo v drugem polčasu v Lendavi in po vodstvu v dvoboju s Primorjem. To moramo izboljšati."

Jelič od prve minute

Ker se z vsakim moštvom med sezono srečaš vsaj štirikrat, trenerji sanjajo, kako prelisičiti stratega na nasprotni strani. "Ne, ni mogoče," odkimava Horjak. "Pomembna sta predvsem ustrezen pristop in dnevna forma." Tudi v resnost zdravstvenih problemov v ptujskem moštvu ne verjame preveč. Svojih zamisli ne skriva. "Dragan Jelič bo igral!" Po odlični igri v sredo ga res težko vržeš iz prve postave. Prav tako tudi Dejana Mezgo, če slednji ne bi imel težav s poškodbo. "Zaradi sredine pokalne tekme z Domžalami ne želimo tvegati. Odpočili ga bomo, tako da bodo izmed tujcev igrali Marcos Tavares, Marko Popović in Zdravko Šaraba," je dejal Horjak. Iz enakega razloga morda ne bo zaigral Zoran Pavlovič. Po kratkem premoru, ki jim ga je namenil Matej Jug, se vračajo Nilton Fernandes, Rene Mihelič in Suad Filekovič. "Drava je kakovostna ekipa, ki je v spomladanskem delu prvenstva doslej osvojila toliko točk kot mi, toda bolj me zanima naša igra. Poskusiti moramo vse, da si dvignemo samozavest pred obračunom z Domžalami," meni Horjak.

Ne spreglejte