Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 3. 2008,
14.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2008, 14.24

6 let, 6 mesecev

Handanovič zaklenil vrata, Dedič trikrat v polno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med tednom je stopilo na evropske zelenice kar nekaj slovenskih nogometnih legionarjev. Zlatko Dedič je dosegel tri zadetke, Gent je v Belgiji od pokalnega finala oddaljen le še korak ...

Italija V 29. krogu italijanskega prvenstva je Samir Handanovič pomagal Udineseju do pomembne zmage v Torinu (1:0). Istoimenski prvoligaški klub je moral priznati premoč pred domačimi gledalci, zmagoviti zadetek pa je prispeval Pepe. Prvi vratar slovenske reprezentance se je znova izkazal z odličnimi posredovanji, ''črno-beli'' pa so se na lestvici približali klubom, ki se borijo za ''evropska'' mesta. Trenutno zasedajo sedmo mesto.

Poleg Zlatka Dediča, ki se je s tremi zadetki izkazal proti Pisi (to je bil peti zadetek Koprčana v dresu Piacenze in četrti s strelom z bele točke), ni v 31. krogu italijanske druge lige stopil na igrišče nobeden izmed preostalih slovenskih legionarjev. Lecce je brez pomoči Aneja Lovrečiča remiziral v gosteh pri Brescii (0:0), Mantova pa je izgubila na gostovanju pri Grossetu (0:1). Jasmin Handanovič je spremljal tekmo na klopi za rezervne igralce.

Belgija Gent si je na prvi polfinalni tekmi belgijskega pokala priigral lepo izhodišče. Na gostovanju pri vodilnem klubu v prvi belgijski ligi, Standardu iz Liega, je iztržil dragoceni remi (2:2). Gostitelji so po prvi tretjini srečanja že vodili z 2:0, nato pa je klub Marka Šulerja (odigral vseh 90 minut, v 59. minuti je prejel rumeni karton) in poškodovanega Zlatana Ljubijankiča uspel v zaključku srečanja izenačiti.

Francija Sochaux je izpadel v osmini finala francoskega pokala. Na štadionu Gerland je nesrečno izgubil proti branilcu francoskega naslova, Lyonu (1:2). Zmagoviti zadetek je v zadnjih trenutkih srečanja dosegel najboljši strelec prvenstva Karim Benzema. Pri ''rumeno-črnih'' sta po dolgem času od prve minute zaigrala oba slovenska reprezentanta. Valter Birsa je odigral vseh 90 minut, Bojan Jokič pa je zapustil igrišče v 58. minuti. Sochaux tako ne bo ubranil mikavnega pokalnega naslova.

Avstrija V 30. krogu avstrijskega prvenstva je plenil največjo pozornost že 285. mestni derbi med Rapidom in Austrio (2:0). Več razlogov za zadovoljstvo so imeli na koncu privrženci ''zeleno-belih'', ki so se na račun novih treh točk povzpeli na lestvici na drugo mesto, ''vijoličasti'' pa so padli na peto, za vodilnim Salzburgom pa zaostajajo sedem točk. Pri Austrii sta odigrala vseh 90 minut oba slovenska legionarja, Milenko Ačimovič in rezervni vratar članske izbrane vrste Sašo Fornezzi, ki je zaradi bolezni Madžara Szabolcsa Safarja končno dočakal priložnost. Branilec Red Bull Salzburga Aleksander Knavs ni kandidiral za gostovanje na Koroškem (0:0).

Ne spreglejte