Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 4. 2012,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josep Guardiola Barcelona

Torek, 10. 4. 2012, 11.08

8 let

Guardiola: Real ni še nikdar zapravil +10

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Navijači katalonskega velikana so navdušeni, saj se prednost Reala pred 'el clasicom' vztrajno topi, trener Barcelone Josep Guardiola pa vseeno priznava, da mu je sedaj težje kot pri -10.

Real Madrid v nedeljo ni izkoristil prednosti domačega igrišča. Prvič v sezoni ga je zapuščal brez zadetka, Valencia pa je osvojila dragoceno točko, s katero je najbolj razveselila privržence Barcelone. Da so ''netopirji'' nevarni za Mourinhovo četo, so dokazali že jeseni, ko so na Mestalli drago prodali kožo, goste iz španske prestolnice (2:3) pa naj bi po ostrih kritikah iz tabora Valencie v zaključku reševal celo sodnik.

Strateg Reala se je še pred kratkim pohvalil, da ni razlogov za preplah, saj imajo njegovi izbranci med najmočnejšimi ligami v Evropi največjo prednost pred zasledovalci, zdaj pa je realnost nekoliko drugačna. Manchester United je v Angliji veliko bolj prepričljiv (+8), Real pa ima pred Barcelono le še štiri točke prednosti. ''Naloga je še težja kot prej. Real si lahko dovoli spodrsljaje, mi pa ne. Zdaj smo v veliko težjem položaju kot smo bili takrat, ko smo zaostajali deset točk. Čaka nas še veliko dela, štiri točke pa bo proti tako dobrem Realu zelo težko nadoknaditi. Real ni v zgodovini še nikdar v prvenstvu zapravil deset točk prednosti,'' je v ponedeljek priznal Josep Guardiola, ki bo drevi z izbranci naskakoval jubilejno deseto zaporedno zmago. Moti ga tudi, da španski ''matematiki'' že vnaprej prištevajo zmago Kataloncev na težko pričakovanem ''el clasicu'', kar si po mnenju Guardiole niti pod razno ne bi smeli privoščiti. ''Real prihaja k nam in zavedamo se, da lahko izgubimo te tri točke,'' sporoča 41-letni strateg Barcelone, ki na tekmi z Getafejem ne bo mogel računati na poškodovana Gerarda Piqueja in Danija Alvesa, Cesc Fabregas pa bo dvoboj izpustil zaradi kazni kartonov.

Če bi Barcelona drevi upravičila vlogo favoritinje v tekmi z moštvom iz predmestja Madrida, bi se Realu približala le na točko zaostanko, ''bele baletnike'' pa čaka v sredo še zahtevno gostovanje pri mestnem rivalu Atleticu. Guardiola se zaveda, da zmaga nad Getafejem ne bo prišla sama, sploh po boleči izkušnji iz prvega dela sezone, ko je Barcelona v gosteh ostala praznih nog. Getafe je poleg Osasune tudi edini španski prvoligaš, ki je v tej sezoni premagal Messija in druščino. Getafe je bil v zadnjih treh sezonah vedno neugoden gost na Camp Nouu. V uvodni sezoni pod vodstvom Guardiole (2008) je senzacionalno remiziral (1:1), nato pa dvakrat tesno izgubil z 1:2.

Ne spreglejte