Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 9. 2012,
14.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Panathinaikos NK Maribor NK Maribor

Natisni članek

Sreda, 19. 9. 2012, 14.17

8 let, 3 mesece

Grki prišli odločni: mi smo najboljši, Maribor je najslabši

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zasedba Panathinaikosa, ki ga v četrtek zvečer čaka tekma lige Europa proti Mariboru v Ljudskem vrtu, je že prispela v Slovenijo.

Točno opoldne je na mariborsko letališče priletelo letalo, v katerem je bila zasedba Panathinaikosa. Prihod enega izmed dveh velikanov grškega nogometa, ki že leta in leta igra v Evropi, v Sloveniji ni zbudil prevelikega zanimanja. Novinarjev ni bilo, prisotna sta bila le fotograf ali dva. Pa tudi sicer se nogometaši tega atenskega kluba, ki je ob londonskem Tottenhamu, rimskemu Laziu in seveda Mariboru razvrščen v skupino J te sezone lige Europa, prav dolgo niso zaustavljali na letališču. Z letališča so v hitrem koraku vsi odšli v avtobus in od tam pot nadaljevali do hotela, v katerem bodo nastanjeni. Še prej pa jih danes zvečer čaka uradni trening v Ljudskem vrtu.

Razpoloženje v klubu sicer ni dobro, kar ni presenečenje. Po slabem štartu v novo prvenstveno sezono ima namreč Panathinaikos velik zaostanek za velikim rivalom Olympiakosom. Po treh tekmah kar sedem točk, zato je okoli kluba zelo napeto. Pa tudi zato je tekma proti Mariboru toliko bolj pomembna. Če zeleno-beli v Ljudskem vrtu ne bi zmagali, kar pričakujejo vsi, bi alarm začel tuliti še veliko glasneje. Grki so prepričani v zmago, a o slovenskem prvaku govorijo spoštljivo. ''Maribor je dobra ekipa, ne bo nam lahko. Ogledali smo si posnetke nekaterih tekem slovenskega prvaka in videli, da gre za zelo kompaktno, kakovostno zasedbo. Morali bomo dati vse od sebe, a hkrati se moramo zavedati, da smo boljši. Prišli smo po zmago. Mi smo najboljši v skupini J, Maribor pa najslabši. Vse drugo razen zmage bi bilo za nas veliko razočaranje,'' pred gostovanjem v štajerski prestolnici pravi izkušeni francoski branilec kamerunskih korenin Jean-Alain Boumsong.

Ne spreglejte