SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Green Dragons se ne vračajo v Stožice

2

termometer

Slab teden po klubski skupščini, ki je za novega (starega) predsednika Olimpije potrdila Izeta Rastoderja, se je oglasila navijaška skupina Green Dragons. Še naprej bo bojkotirala domače tekme.

Nogometaši Olimpije bodo v leto 2015 vstopili z večnim derbijem proti Mariboru. V jesenskem delu je bil najprej prestavljen na željo Ljubljančanov, pozneje pa je zmanjkalo rezervnih terminov, saj so imeli Mariborčani zaradi evropskih obveznosti tako zgoščen urnik, da bo dvoboj med večnima tekmecema na štadionu v Stožicah odigran 21. februarja 2015 in bo predstavljal uvod v spomladanski del sezone.

Kot kaže, bo severna tribuna največjega nogometnega objekta v Sloveniji tudi takrat samevala, saj je navijaška skupina Green Dragons sporočila, da se ne vrača v Stožice. Še naprej bo bojkotirala domača srečanja, izjave Milenka Ačimovića o tem, da je blizu dogovora z navijači, pa razume kot zavajanje javnosti. Športni direktor Olimpije si kot ljubljenec navijačev in ikona ljubljanskega kluba prizadeva, da bi kot zastopnik vodstva zeleno-belih segel v roko z najglasnejšimi navijači, a njegov trud ni bil poplačan z dogovorom.

"Na sever se ne vračamo in naši dogovori s klubom zaradi nesposobnosti in nezrelosti sogovornikov do zdaj niso obrodili sadov," so v izjavi za javnost zapisali Green Dragons Ljubljana. Ponosni so, da se v svoji borbi niso predali, v prihodnje pa naj bi jo še okrepili. Po volilni skupščini, ki je novemu (staremu) predsedniku podala še večje pristojnosti, menijo, da je klub ugrabljen. Na skupščini jih je zmotilo marsikaj, tudi to, da nekaterim njihovim članom zaradi prenatrpanosti ni bil omogočen vstop v dvorano, poudarili pa so, da imajo v letošnjem letu včlanjenih vsaj trikrat več ljudi kot ugrabljen klub, kot so poimenovali nogometni klub Olimpija.

Rastoder: To niso pravi navijači, ampak huligani

Zbodlo jih je tudi razmišljanje Izeta Rastoderja v pogovoru za hrvaški športni dnevnik Sportske novosti, ki po njihovem mnenju dodatno priliva olje na ogenj na že tako razgreto stanje.

"Vedno sem zagovarjal prave navijače, ki pomagajo klubu tudi takrat, ko mu ne gre vse po rezultatskih željah. Do navijaške skupine Green Dragons sem bil od prvega dneva pošten in korekten. Prejemali so brezplačne vstopnice, avtobus in vlake, s katerimi so hodili na gostovanje, omogočil sem jim nakup navijaških pripomočkov in proslavo obletnice, nato pa so se obrnili proti. Kako bi se vi odzvali? Zaradi njihovih izgredov sem moral poravnati kazen, ki je znašala skoraj 40 tisoč evrov. Oni so fizično napadali navijače, uničevali njihovo lastnino, v času tekem na njih metali rakete in bakle ter s tem iz kluba podili resnične prijatelje kluba. Takšnih navijačev klub ne potrebuje. To niso pravi navijači, ampak huligani. Olimpija ima v času, ko te majhne skupine ni več na štadion, veliko več navijačev, ki podpirajo igralce tudi takrat, ko izgubljajo," je uspešen ljubljanski podjetnik pokritiziral obnašanje Green Dragons.

"Organizacija je katastrofalna, predvsem pa številčno podhranjena"

Navijaška skupina mu je odgovorila, da je drugje po svetu nekaj povsem normalnega, da klub in navijači sodelujejo in pomagajo en drugemu. "Mi smo dali ogromno predlogov in ponudili pomoč v raznih oblikah, kako izboljšati klub na vseh ravneh. Nekateri predlogi so bili uresničeni, vendar vseeno veliko premalo. Le kako naj se približamo večjim klubom, ko pa je organizacija katastrofalna, predvsem pa številčno podhranjena? Na to se je stalno opozarjalo, izboljšalo se ni nič, na drugi strani pa je predsednik plačeval za slovenske razmere nenormalne zneske za nekatere nepreverjene in nekakovostne igralce, ki potem na igrišču seveda niso pokazali nič posebnega," očitajo predsedniku, ki mu zamerijo predvsem skromne delovne pogoje mlajših ekip.

"Naša mladina, ki trenira v bežigrajski jami, nima niti garderob, dovolj žog, nekaj časa tudi tople vode niso imeli. To je skregano z zdravo pametjo," izpostavljajo navijači, ki jih očitno še kar nekaj časa ne bo v Stožicah, kjer domuje članska ekipa Olimpije. Tudi v nadaljevanju sezone bodo obiskovali le gostovanja, njihov izostanek pa po besedah Rastoderja in glede na njegovo naštevanje navijaških grehov predsedniku niti ne bo segel do srca, ampak si bo celo oddahnil. Severna tribuna pa bo na klubskih tekmah še vedno prazna …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin