Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2008,
13.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2008, 13.14

8 let, 5 mesecev

Gračan tudi uradno trener Nafte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Novi trener Nafte je tudi uradno postal Hrvat Nenad Gračan. Ponudbo se je odločil sprejeti zaradi ambicioznosti kluba in zasičenosti delovanja v hrvaškem nogometu.

Lendavska Nafta je danes dobila še tretjega trenerja v tej sezoni. Makedonec Milko Djurovski je na klopi zdržal le prve štiri kroge, njegov naslednik Srb Nebojša Vučičević pa je do konca jesenskega dela PrveLige Telekom Slovenije zaradi neustrezne licence vodil moštvo zgolj s tribune. "Ta dolga pogajanja za pridobitev licence s trenersko zvezo so prerasla v "smešnico". Nafta se je pokazala kot resen in profesionalen klub, kar pa ne morem povedati za nasprotno stran. Zato smo se odločili raziti z Vučičevićem in hitro našli zelo dobro rešitev. Nenada Gračana ni potrebno posebaj predstavljati, dogovor o pogojih in ambicijah kluba pa so bili hitro sprejeti," je povedal športni direktor Nafte Marjan Dominko.

Po uspešnem prvem delu sezone, ko so Lendavčani zasedli četrto mesto, pa se od novega trenerja pričakuje tudi podoben rezultat ob koncu sezone. "Uspeli smo se dogovoriti z renomiranim strokovnjakom, od katerega pričakujem, da bomo veliko pridobili. S tem, da smo dobili trenerja, ki je v svoji uspešni igralski karieri igral v zvezni vrsti, kjer je Nafta vedno bolj tanka, bomo upam našo igro v sredini nadgradili," pravi predsednik kluba Mirko Horvat in dodaja: "Pričakujem uspešno sodelovanje in temu ustrezne rezultate, saj je izhodišče dobro in vse kar bo na koncu sezone manj od petega mesta bo neuspeh. Mislim, da sedanje četrto mesto lahko še nadgradimo za mesto ali dve."

Verjame v uspeh

"Skozi pogovore s predstavniki kluba in prijatelji sem spoznal, da je Nafta ambiciozna sredina, ki ima visoke cilje in zato sem sprejel mesto trenerja. Zaradi zasičenja sem se želel umakniti iz hrvaškega nogometa, v Sloveniji pa sem pred časom že deloval. Verjamem, da sem prišel v pravo sredino in da bomo s pomočjo vseh v klubu naredili pozitiven rezultat," je optimističen Nenad Gračan. Novi trener je še povedal, da si je ogledal nekaj tekem moštva iz jesenskega dela in si tudi sam želi isto kot predsednik, da bi bili v igri na sredini bolj prepoznavni. Njegova želja je, da ne bi dominarali samo na domačih tekmah, ampak tudi na gostovanjih.

Ne spreglejte