Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 10. 2014,
19.07

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorica nogomet

Nedelja, 19. 10. 2014, 19.07

5 let, 2 meseca

Goričani odpihnili Radomlje, ki ostajajo brez zmage pred domačimi gledalci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kalcerja Radomelj so v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:3 (0:2).

Po 15. krogu Radomlje še vedno ostajajo brez zmage pred domačimi gledalci, Gorica pa je prvič slavila v gosteh. In to prepričljivo, čeprav so domači imeli priložnosti, ki pa jih niso izkoristili ali pa jim je veselje preprečil okvir vrat.

Goričani so obračun ekip z dna prvenstvene lestvice pogumno začeli, v sedmi minuti je prvi poizkusil Denilton Venturim, ki ni bil dovolj natančen, dve minuti kasneje pa so vodili. Luka Majcen je z leve strani poslal predložek, domači branilec Jure Balkovec pa je nespretno žogo poslal v svoj gol.

Radomljani so do prvega strela prišli v 16. minuti, Žiga Smrtnik je meril preslabo, minuto kasneje pa je mimo gola meril tudi Sandi Arčon. Po nekaj bolj umirjenih minutah je Smrtnik v 31. minuti močno sprožil, na mestu pa je bil Vasja Simčič. Domačini so prevzemali pobudo in bili nevarnejši, a kaj več od strela Dušana Stoiljkovića v 35. minuti si niso pripravili, Gorica pa je v 41. minuti drugič na tekmi streljala in tudi zadela. Uspešen je bil Luka Majcen, ki je izkoristil podajo Ezekiela Hentyja.

Po vrnitvi na zelenico so Goričani takoj zapretili, dvakrat je poizkusil Henty, toda neuspešno. V 57. minuti je streljal Marshal Johnson, minuto kasneje še Majcen, vmes pa na drugi strani Luka Cerar, a se rezultat ni spremenil. V drugem delu razigrani Henty je v 62. minuti žogo le poslal v gol Radomelj, ko je izkoristil podajo Johnsona in zadel z glavo.

Domača zasedba se ni predala, poizkušala je doseči vsaj častni gol, a Tomaž Avbelj in Matej Centrih nista zadela cilja. V 73. minuti je imela še lepšo priložnost, saj je Alen Jogan igral z roko, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Luka Vrhunc, toda Simčič se ni pustil premagati. Pet minut pred koncem je prečko zadel še Smrtnik.

Kalcer Radomlje bodo tekmo 15. kroga igrale v soboto, 25. oktobra, ko bodo gostovale v Celju, Gorico isti dan čaka domači obračun z Olimpijo.

Ne spreglejte