Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
17.00

Osveženo pred

2 uri, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Stade de Reims Ligue 1 francosko prvenstvo Kylian Mbappe Kylian Mbappe Luka Elsner

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 17.00

2 uri, 4 minute

Francosko prvenstvo, 1. krog

PSG proti Elsnerju? Ne še, Slovenec ima nov izziv.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
PSG Borussia | Kylian Mbappe je zapustil francoskega prvaka PSG. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je zapustil francoskega prvaka PSG.

Foto: Reuters

V slovenski in denimo srbski ligi se novo prvenstvo igra že mesec dni, ta konec tedna pa so začeli igrati tudi v Angliji, Italiji, Španiji in Franciji (v Nemčiji bodo prihodnji). V francoski ligue 1 je prišlo do velike spremembe, zapustil jo je daleč največji zvezdnik Kylian Mbappe, a PSG ostaja prvi favorit za tako želeno lovoriko. Parižani prvo tekmo igrajo že ta petek zvečer, ko jim nasproti stoji Le Havre. Tega ne vodi več Luka Elsner, saj je prevzel Reims.

Kylian Mbappe
Sportal PSG zmagal brez Mbappeja, Brest do velikega uspeha in bogastva

Po koncu pretekle sezone je PSG brez odškodnine zapustil Kyllian Mbappe in prestopil k madridskemu Realu. PSG je vseeno glavni kandidat za 13. naslov francoskega prvaka, tretjega zaporednega in 11. v zadnjih 13 letih. Kljub odhodu Mbappeja ima v konici napada še vedno dovolj kakovosti. Prvaki so se pred začetkom sezone okrepili z dvema novima igralcema. Na Parku princev bosta zaigrala nekdanja člana Benfice in Eintrachta iz Frankfurta vezist Joao Neves in centralni branilec Wilian Pacho. Prvi nasprotnik Parižanov je pristaniški Le Havre, ki se je komaj obdržal v prvi ligi (le tri točke nad cono izpada). Ekipe ne vodi več Luka Elsner. Ko so se pomerili nazadnje, aprila, je bilo 3:3.

Luka Elsner | Foto: Guliverimage Luka Elsner Foto: Guliverimage Nekdanji strateg Domžal Elsner je zdaj na klopi kluba Stade de Reims, kamor se je preselil po dveh sezonah v Le Havru. Nasledil je Willa Stilla, cilj pa zdaj ni več obstanek v ligi, temveč priti čim bližje evropskim mestom. Za temi so spomladi zaostali za štiri točke. Bili so deveti v 18-članski prvi ligi. Za zdaj se v tem prestopnem roku še niso okrepili z res vidnim nogometašem. V soboto zvečer tekmo prvega kroga igrajo na domačem stadionu proti Lillu. To bo sploh prva uvodna domača tekma Reimsa po desetih letih.

Francosko prvenstvo, 1. krog:

Petek, 16. maj:

Sobota, 17. maj:

Nedelja, 18. maj:

Lestvica (prejšnja sezona):

Luka Elsner
Sportal Luka Elsner uradno na klopi Reimsa
PSG
Sportal Parižani tudi brez Mbappeja prvi favoriti, Elsner tokrat z Reimsom
RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal Konec počitnic tudi za rekorderja Benjamina Šeška
Ne spreglejte