Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2024,
12.35

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Luka Elsner

Natisni članek

Torek, 25. 6. 2024, 12.35

4 tedne

Luka Elsner uradno na klopi Reimsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Luka Elsner | Luka Elsner je prevzel vodenje francoskega Reimsa.  | Foto Guliverimage

Luka Elsner je prevzel vodenje francoskega Reimsa.

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni trener Luka Elsner je uradno prevzel vodenje francoskega Reimsa, je klub s posebnim kuharskim posnetkom potrdil na družbenih omrežjih. Enainštiridesetletnik je v zadnjih dveh letih vodil zasedbo Le Havra in jo najprej popeljal med francosko elito, minulo sezono pa jo tam tudi obdržal po končnem 15. mestu.

Po pisanju L'Equipa, na katerega se sklicuje tudi spletna stran Foot Normand, bo moral Reims za Luko Elsnerja plačati 500.000 evrov odškodnine, saj je imel edini slovenski trener v najmočnejših petih evropskih ligah sklenjeno pogodbo z Le Havrom do konca prihodnje sezone.

Elsner je kot igralec kariero začel pri francoski Nici. V Sloveniji je od leta 2004 zaigral za Domžale, kjer je kariero nogometaša po vmesnem igranju v Avstriji in Bahrajnu sklenil aprila 2012.

V trenerski karieri je najprej tri leta vodil prav Domžale in se nato v sezoni 2016/17 preselil k Olimpiji. Po neuspešnih sedmih mesecih na klopi zeleno-belih se je podal v tujino in tam vodil ciprski Pafos, belgijski Union Saint-Gilloise, francoski Amiens ter belgijska Kortrijk in Standard Liege, preden je 20. junija 2022 sedel na klop Le Havra.

Zdaj bo po slabem mesecu dni pogajanj Elsner le sedel na klop Reimsa. Njegovi nogometaši bodo priprave na novo sezono začeli v sredo.

Odhod Elsnerja je, kot ga navaja Foot Normand, pred tem potrdil tudi predsednik Le Havra Jean-Michel Roussier. Moštvo Le Havra bo po pisanju francoskih medijev prevzel Didier Digard.

Preberite še:

Kylian Mbappe
Sportal PSG zmagal brez Mbappeja, Brest do velikega uspeha in bogastva
Luka Elsner
Sportal Odlične novice za Elsnerjeve, Mbappe se je od Parka princev poslovil z golom in porazom
Le Havre Luka Elsner
Sportal Luka Elsner je o tem sanjal skoraj dva meseca!
Luka Elsner Le Havre
Sportal Parižani po porazu Monaca vpisali novo zvezdico

 

Ne spreglejte