Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 4. 2017,
10.05

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Natisni članek

Manuel Neuer UEFA liga prvakov nemško prvenstvo Bayern München Karl Heinz Rummenigge Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 19. 4. 2017, 10.05

12 mesecev

Poškodba zvezdnika Bayerna

Dvojni šok za Bayern, konec sezone za Neuerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Manuel Neuer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nemški prvak Bayern München je po porazu na dramatičnem povratnem četrtfinalnem srečanju lige prvakov v Madridu (2:4), ki so ga zaznamovale številne sporne sodniške odločitve, izpadel iz Evrope. To ni bil edini šok večera za Bavarce, ki so zaradi poškodbe stopala do konca sezone izgubili vratarja Manuela Neuerja.

Dvoboj, ki so ga nogometaši Bayerna po rednem delu dobili z 2:1, se je za goste iz Nemčije končal kot v najhujši nočni mori. Po sporni izključitvi Čilenca Artura Vidala so v podaljšku prejeli tri zadetke in izpadli. Ko je Portugalec Cristiano Ronaldo dosegel tretji zadetek in popeljal bele baletnike v vodstvo s 3:2, si je vratar Bayerna Manuel Neuer zlomil kost v levem stopalu. Do konca srečanja je 31-letnega Nemca premagal še Marco Asensio, po tekmi pa je odšepal z igrišča.

Bayern je pred poškodbo Neuerja opravil vse tri menjave, tako da je moral nemški reprezentant ostati na igrišču. | Foto: Guliverimage/Getty Images Bayern je pred poškodbo Neuerja opravil vse tri menjave, tako da je moral nemški reprezentant ostati na igrišču. Foto: Guliverimage/Getty Images

Prve napovedi iz tabora nemškega klubskega velikana pravijo, da bo moral počivati osem tednov. Takšno oceno je dal tudi predsednik Karl-Heinz Rummenigge.

Če bo obveljalo pri tej napovedi, prvi vratar nemške izbrane vrste, ki že vrsto let spada med najboljše čuvaje mreže na svetu, v tej sezoni ne bo več mogel pomagati Bayernu. Neuer bo danes v Münchnu opravil podroben zdravniški pregled, nato pa se bo klub odločil, kako bo potekalo zdravljenje.

Pred tremi tedni prestal operacijo

Neuer si je poškodoval levo stopalo, zaradi katerega je moral pred tremi tedni pod nož. Prestal je operacijo levega stopala in preskočil tri tekme nemškega prvenstva. Manjkal je proti Augsburgu, Hoffenheimu in Borussii Dortmund. Bayern je brez Neuerja na gostovanju pri Hoffenheimu ostal brez točk (0:1) in prekinil niz 20 tekem brez poraza.

Če bo prvi vratar Bayerna počival vsaj osem tednov, v tej sezoni ne bo več mogel pomagati soigralcem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Če bo prvi vratar Bayerna počival vsaj osem tednov, v tej sezoni ne bo več mogel pomagati soigralcem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Bavarci lahko sezono 2016/17, prvo, odkar jih vodi Carlo Ancelotti, sklenejo z dvojno nemško krono. V prvenstvu imajo pet krogov pred koncem ogromno prednost pred zasledovalci. Drugouvrščeni RB Leipzig zaostaja osem točk, tako da se Bavarcem nasmiha peti zaporedni naslov. V pokalu so se uvrstili v polfinale, kjer bodo prihodnjo sredo gostili Borussio Dortmund.

Ne spreglejte