Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 11. 2012,
13.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč

Četrtek, 15. 11. 2012, 13.43

8 let

Druga najmanjša občina ima eno najboljših ekip v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Zavrča opravičujejo visoka pričakovanja. Osvojili so jesenski naslov v 2. SNL, naslednji etapni cilj je preboj med prvoligaše. Trener je prepričan, da gre za eno najboljših slovenskih ekip.

Klub Zavrč je ustanovljen leta 1969, v tej sezoni pa so si vodilni možje zadali cilj preboja med prvoligaše. Za Zavrč, ki ima tudi primerno infrastrukturo, tako med drugim igrajo stari znanci prvoligaških zelenic. Gregor Fink, Doris Kelenc, Aleš Čeh ... Na 15 tekmah so kar 11-krat zmagali in bodo v drugi ligi prezimili na prvem mestu. Visokih ambicij kluba, ki se nahaja v drugi najmanjši občini v Sloveniji, ne skriva niti Zlatko Gabor, ki je konec septembra po zamenjavi Mirana Emeršiča zasedel mesto trenerja. "Ne vem natančno, kakšni so bili cilji povsem na začetku, ker sezone nisem začel na klopi Zavrča, vendar sedaj zagotavljam, da so cilji zelo visoki. Šteje le prvo mesto," je povedal nekdanji trener Beltinec in Mure 05.

Zavrč je novinec med drugoligaši, a se je po mnenju trenerja že sedaj zmožen zoperstaviti vsem ekipam v 1. SNL. "Po mojem mnenju, brez pretiravanja, je to šesta ali sedma najboljša ekipa v Sloveniji," je prepričan Gabor.

Najboljši strelec ekipe je Josip Golubar, ki je dosegel sedem golov, dva več kot Aleš Čeh. V boju za prvo mesto, ki neposredno vodi med prvoligaše, se Zavrč bori z Dobom in še eno novinko med prvoligaši, Krko. "Oboji so konkurenti, ne vem pa, kateri je večji. Navadno se novinci v prvi ligi borijo za obstanek, vendar Zavrč ne bo tak," odgovarja Gabor, ki še ne, če bo Zavrč vodil tudi v spomladanskem delu sezone. "Ne vem, kako bo v spomladanskem delu. Ta teden se dobim s predsednikom in člani UO. Imam nekatere osebne zadeve, ob tem pa še delam. Bomo videli, kako se bomo zmenili," je zaključil Gabor.

Ne spreglejte