Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2008,
19.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 30. 5. 2008, 19.01

8 let, 5 mesecev

Domžale: Priznavamo napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Iz vodstva Domžal so sporočili, da priznavajo napako, ki so jo naredili na tekmi predzadnjega kroga PrveLige Telekom Slovenije, ko je za njih nastopil še ne šestnajstletni Haris Vučkič.

Slednji še ni imel pravice nastopa, zato so se pojavljala namigovanja, da bo morda njihova zmaga s 4:0 razveljavljena in za zeleno mizo registrirana s 3:0 v korist MIK CM Celja.

Sporočilo za javnost:

"Na tekmi 35. kroga med Domžalami in MIK CM Celjem je v 85. minuti v igro vstopil naš mladi igralec Haris Vučkić, ki ob svojem krstnem nastopu v PrviLigi Telekom še ni dopolnil šestnajst let. Prepričani smo bili, da je starostna omejitev, ob predložitvi specialističnega zdravniškega pregleda, petnajst let. Napako priznavamo, vendar poudarjamo, da ni bila storjena namerno. To ni bilo Vučkićevo prvo srečanje s člansko konkurenco, saj je nastopil že na All star turnirju v malem nogometu na odboj v Mariboru, kjer je dokazal, da se lahko brez težav kosa z igralci, ki nastopajo v Prvi ligi Telekom. Še več, 185 centimetrov visoki in 82 kilogramov težki igralec je bil s petimi goli najboljši strelec naše ekipe. Haris je pred začetkom treningov z našo člansko ekipo opravil tudi poseben specialistični pregled. Treniral je tudi s prvo ekipo AC Milana, kjer so bili z njegovo pripravljenostjo, tudi v Italiji je opravil zdravniški pregled, izjemno zadovoljni. Skratka, njegovo znanje, telesna konstitucija, pripravljenost in nenazadnje pozitiven specialističen zdravstveni pregled so dejstva, ki so nas vodila pri odločitvi, da mu omogočimo tudi nastop za našo člansko ekipo. Odgovorno trdimo, da pri tem primeru ni bilo večjega zdravstvenega tveganja kot pri ostalih igralcih. Verjamemo, da s tem nismo vplivali na regularnost same tekme in s tem posledično celotnega tekmovanja."

Ne spreglejte