Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Flora Talin Matej Oražem Prva liga Telekom Slovenije Simon Rožman NK Domžale

Ponedeljek, 19. 6. 2017, 16.00

6 let, 6 mesecev

Odmevi po žrebu iz tabora Domžal

Domžale, ki so ostale brez novinca, nezadovoljne z žrebom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Simon Rožman | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni pokalni zmagovalci bodo evropsko sezono odprli v Celju, ko se bodo v 1. krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerili s Floro iz Talina. ''Žreb nam ni bil najbolj naklonjen,'' je menil športni direktor Domžal Matej Oražem. Rumeni se bodo pomerili s trenutno vodečim estonskim klubom.

Domžalčani so se lani izkazali v Evropi. V kvalifikacijah za evropsko ligo so izločili tekmeca iz Andore in Belorusije, nato v Ljubljani premagali West Ham United (2:1), na povratnem srečanju v Londonu pa doživeli ogromno čast, saj so bili prvi, ki so gostovali na prenovljenem štadionu kladivarjev.

Rožman čuti, da ima na voljo dovolj časa

Domžale so lani izpadle proti West Hamu. | Foto: Domžale so lani izpadle proti West Hamu. Izbranci Slavena Bilića so se nato maščevali Domžalam in poskrbeli, da se je evropska pravljica rumenih končala v 3. krogu kvalifikacij. Takrat je Domžalčane vodil Luka Elsner, pomagal pa mu je Simon Rožman, ki je po odhodu nekdanjega reprezentanta prevzel vajeti nad vodenjem članskega moštva in z njim osvojil pokalno lovoriko.

Rožman ne bo prvič vodil kluba v Evropi kot samostojni trener. S Celjani je leta 2015 ekspresno izpadel proti Slasku iz Vroclava, zdaj pa ga z Domžalami čaka lažji tekmec, saj se bo pomeril z estonskim klubom Flora. Prihaja iz glavnega mesta Talin. Naslov državnega prvaka je osvojil devetkrat, nazadnje leta 2015.

''Imamo dovolj časa, da se dobro pripravimo na tekmeca. Cilj je napredovanje v naslednji krog,'' je odvrnil mladi trener Domžal, ki bo poskušal v taktičnem dvoboju prelisičiti nizozemskega stanovskega kolega Arna Pijpersa, ki vodi Floro in je z njo prviv estonskem prvenstvu.

Športni direktor Domžal: Dobili smo najtežjega tekmeca

''Letos nam žreb v prvem krogu ni bil najbolj naklonjen. Med možnimi nasprotniki smo dobili najtežjega, saj je Flora sredi tekmovalnega ritma, hkrati pa ob impresivni gol razliki vodi v prvenstvu (po 16 krogih ima razliko v zadetkih kar 50:7, op. a.). Gre za klub z največ naslovi državnega prvaka v Estoniji. Kljub temu gremo v dvoboj zgolj z enim ciljem, to je napredovanje,'' je dal športni direktor Domžal Matej Oražem vedeti, da bi ga hitri izpad v Evropi spravil v slabo voljo.

Športni direktor Matej Oražem pričakuje, da bodo Domžale v prvem krogu kvalifikacij upravičile vlogo favorita. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Športni direktor Matej Oražem pričakuje, da bodo Domžale v prvem krogu kvalifikacij upravičile vlogo favorita. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Velika smola za novinca

Novinec Kristijan Šipek si je na petkovem treningu strgal prednjo križno vez, tako da ga čaka najmanje polletno okrevanje. "Žal mi je za Kristijana. Gre za delovnega fanta, ki ga zdaj čaka zahtevna rehabilitacija. Klub mu bo stal ob strani in mu ponudil vso potrebno podporo,'' ne skriva razočaranja trener Rožman.

Flora ne bo prvič gostovala v Sloveniji. Leta 2004 je gladko izpadla proti Gorici. Če bi ostala praznih rok tudi letos, bi se Domžalčani v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerili z boljšim iz dvoboja med Ventspilsom (Latvija) in Valurjem iz Reykjavika (Islandija).

Ne spreglejte