Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 7. 2021,
22.17

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
konferenčna liga konferenčna liga Swift Hesperange NK Domžale

Natisni članek

Četrtek, 8. 7. 2021, 22.17

3 leta, 1 mesec

poročilo s tekme nk domžale : swift

Domžalčani v Luksemburg z minimalno prednostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
NK Domžale Swift Hesperange | Domžalčani so v novoustanovljeni konferenčni ligi debitirali s tesno zmago. | Foto Grega Valančič/Sportida

Domžalčani so v novoustanovljeni konferenčni ligi debitirali s tesno zmago.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski nogometni klub Domžale je na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za novoustanovljeno konferenčno ligo slavil proti luksemburškemu predstavniku Swift Hesperange z 1:0 (0:0). Edini zadetek je dosegel Andraž Žinič v 58. minuti.

NK Domžale Swift Hesperange
Sportal Mariborčani in Domžalčani evropsko pot začeli s tesno zmago

Domžale v prvem evropskem obračunu v vročini in sopari nikakor niso prepričale, so pa prišle do zmage pred povratno tekmo v Luksemburgu, ki bo prihodnji četrtek ob 20. uri v Hesperangeu.

Tretjeuvrščena ekipa minule sezone luksemburškega prvenstva se je prikazala v zavidljivi luči, zmanjkalo pa ji je tudi nekaj sreče, saj je dvakrat stresla okvir domžalskih vrat.

V prvem delu igre pravih priložnosti ni bilo, v peti minuti bi sicer moral Tilen Klemenčič bolje zadeti žogo z glavo po podaji Senijada Ibričića, a jo je poslal naravnost v vratarja Geordana Dupireja.

Nato so tudi gosti dvakrat streljali od daleč, a brez nevarnosti za Ajdina Mulalića v domžalskih vratih.

Zatem je znova pobudo prevzel slovenski predstavnik, a bil v zaključkih nenatančen. V 28. minuti je slabo meril Andraž Žinič, v 35. minuti pa je bil najbližje vodstvu Arnel Jakupović, a je prosti strel le za las zletel prek prečke.

V 39. minuti bi moral bolje zaključiti še Mattias Käit po podaji Svena Šoštariča Karića z leve strani.

NK Domžale Swift Hesperange | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav tudi v drugi polčas Domžalčani niso krenili najbolje, so v prve četrt ure le povedli. V 58. minuti je bil po podaji Šoštariča Kariča iznajdljiv in natančen Žinič.

Domžalam se je odpiralo vse več prostora v protinapadih, a so bili dvakrat blizu izenačenja Luksemburžani. Kazen za nepazljivost v obrambi je skorajda prišla že v 61. minuti, ko je Hamidou Sene z lepo odmerjenim strelom zadel vratnico.

Tudi Mohamed Loua je stresel prečko po nekoliko slabšem posredovanju Mulalića v 70. minuti. Minuto kasneje bi lahko Dario Kolobarić bolje podal v sredino, potem ko je že preigral vratarja, a so bili pozorni gostujoči branilci.

V nadaljevanju je obema ekipama že primanjkovalo nekaj moči v zahtevnih pogojih, prave osredotočenosti pri zadnjih podajah in zaključkih pa v redkih priložnostih ni bilo več in ostalo je pri minimalni zmagi Domžalčanov.

Domžale bi v primeru napredovanja v 2. krogu kvalifikacij igrale proti boljšemu iz finsko-ferskega obračuna Honka Espoo - NSI Runavik.

Fotogalerija s tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1
 / 26

NK Domžale : Swift Hesperange 1:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 953, sodniki: Ciochirca, Witschnigg, Höfler (vsi Avstrija).
Strelec: 1:0 Žinič (58.).
Domžale: Mulalić, Šoštarič Karić (od 80. Adamov), Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Käit (od 68. Pišek), Repas (od 68. Podlogar), Ibričić, Jakupović (od 86. Markuš), Kolobarić.
Hesperange: Dupire, Pierrard, Prempeh, Schnell, Minolien (od 66. Garos), Loua, De Sousa, Electeur (od 66. Fall), Stolz (od 88. Avdušinović), Colella (od 75. Zenadji), Sene.
Rumeni kartoni: Vuklišević; Minolien, Schnell, Pierrard.
Rdeči kartoni: /.

Ne spreglejte