Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2011,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Rudar Velenje

Sobota, 30. 7. 2011, 22.23

8 let

Dobra mariborska popotnica za Maccabi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v 3. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali velenjski Rudar z 2:1. Darko Milanič je premešal prvo enajsterico in pred sredino tekmo skušal spočiti nekaj pomembnih mož.

Nogometaši Maribora so dosegli še tretjo zmago v prvenstvu, kar je dobra spodbuda za sredino povratno tekmo kvalifikacij lige prvakov proti Maccabiju Haifi. Darko Milanič je premešal prvo enajsterico in pred sredino tekmo skušal spočiti nekaj pomembnih mož. Šteje le zmaga, skrbi pa nezanesljiva obramba. Velenjčani so namreč na spolzkem igrišču odkrili vse slabosti zadnje vrste vijoličastih.

Do 69. minute brez golov

Prvi polčas je bil enakovreden, Mariborčani so skušali ustvariti pobudo, vendar so bili gosti izjemno nevarni. Že v osmi minuti se je Matej Podlogar znašel v priložnosti, žoga je že šla čez Jasmina Handanovića, vendar jo je Arghus odbil v kot. Domači so na vse možne načine iskali pot do gostujočih vrat, vendar so bili nenatančni pri zaključnih podajah in strelih na gol. V 31. minuti je Damjan Trifković podal z desne strani, na robu kazenskega prostora se je znašel Podlogar, ki bi lahko bolje izkoristil podajo. Odločil pa se je za takojšnji strel in žoga je zletela visoko čez vrata.

Da z Velenjčani ne bo šale, je potrdil vstop Marcosa Tavaresa, ki je vnesel živahnost in napadalnost. Toda v 56. minuti se je Luka Majcen znašel sam pred domačimi vrati, njegov strel pa je izkušeni Handanović obranil. Od takrat je igra večinoma potekala na polovici Velenjčanov, Boban Savić pa je v 62. minuti obranil strel Dejana Trajkovskega z leve strani.

Še tretjič zapored 2:1

V 65. minuti je Martin Milec poslal nizko in hitro podajo z desne strani, strel Daliborja Volaša pa je končal tik ob levi vratnici. Minuto pozneje so gosti izpeljali nevaren protinapad. Handanović je spet obranil strel Majcnu, a se je žoga dobila do Podlogarja, ki pa jo je z roba kazenskega prostora poslal čez vrata. V 68. minuti so se domači le veselili, Milec je podal z desne strani, Savič pa slabo posredoval. Žoga je prišla do Etiena Velikonje, ki jo je iz bližine preusmeril v mrežo.

V 75. minuti bi Volaš lahko zaključil sobotno nalogo. Po podaji Tavaresa se je znašel sam pred Savičem, a žogo poslal mimo vrat. Česar ni dosegel Volaš, je v 81. minuti 19-letni Matic Črnic. Z roba kazenskega prostora je natančno sprožil po tleh in zadel desni kot velenjskih vrat. Da Handanović ne zmore pokriti vseh lukenj, je pokazala poteza Branimirja Djokića, ki je videl, da je mariborski vratar daleč iz gola in je z 20 metrov žogo poslal čezenj pod stičišče prečke in vratnice.

Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte