Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2013,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dino Hotić NK Maribor NK Maribor

Petek, 31. 5. 2013, 16.35

8 let

Dino Hotić: bil je v postavi Eura, kapetan reprezentance, igra za Maribor in želi v najboljše lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri Mariboru imajo nogometaša, ki spada med ključne igralce mladinske ekipe in reprezentance v njegovi generaciji. Tri tekme pa je že odigral v prvi ekipi Maribora, kjer vse bolj opozarja nase.

Dino Hotić se je na domačem evropskem prvenstvu do 17 let predstavil kot eden najboljših posameznikov na turnirju, ob odsotnosti Svena Dodleka pa je kapetan v klubu in tudi že reprezentanci. Zanimivo je, da nogometni začetki trenutno enega najbolj obetavnih nogometašev Maribora segajo v Domžale. "Do 10. leta sem treniral z očetom, potem pa sem odšel v Domžale, kjer sem igral tri leta. Nato sem odšel v Brav, tam ostal prav tako tri leta, potem pa je prišla ponudba Maribora, česar pa nisem mogel zavrniti. Na ta način sem dobil dokaz, da sem res dobro igral pri Bravu in le še stopnjeval formo," je dejal defenzivni vezist in dodal: "Bil sem tudi na evropskem prvenstvu, vendar na žalost kot moštvo nismo ravno blesteli. Bil sem tudi izbran v najboljšo enajsterico prvenstva," je povedal 17-letni vezist.

Igrati in proslavljati z Mariborom je enkratno

Pri mladincih Maribora je postal eden ključnih nogometašev, v tej sezoni pa je tudi debitiral v prvi ekipi Maribora. "Moja kariera se razvija, in to hvala bogu zelo dobro. To sem tudi pričakoval, saj po mojem mnenju igram zelo dobro, zato ker delam zelo trdo in vsakič dam vse od sebe. Debi za prvo ekipo sem doživel proti Triglavu, ko sem vstopil v 60. minuti. Nato sem proti Domžalam prvič začel tekmo, kakor tudi proti Aluminiju. Počutil sem se zelo dobro, in seveda je krasen občutek igrati pred domačim občinstvom. Ob tem pa je bila še proslava naslova, ki je bila zares enkratna," je dejal nogometaš, ki se z mladinsko ekipo Maribora bori za naslov prvaka, pred finalom pokala Slovenije pa je moral z vrstniki v finalu priznati premoč Kopru.

Še bolj si želi opozoriti nase v prihodnji sezoni, ko lahko dobi še več priložnosti. "Moje ambicije so, da bi v prihodnji sezoni še več igral za člane in potem odšel v tujino, v eno najboljših lig na svetu. To so moje ambicije in pa seveda, da zaigram za člansko reprezentanco," je razkril Dino, ki kot svoje prednosti izpostavlja: "Eksplozivnost, hitrost, preigravanje, pregled nad igro ter igranje možnost igranja z obema nogama."

Ne spreglejte