Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2008,
10.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2008, 10.15

8 let, 5 mesecev

Delamea Mlinar: Zmagati še petič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka se bodo v 14. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili k Labodu Dravi. Pred gostovanjem v najstarejšem slovenskem mestu Antonio Delamea Mlinar napoveduje ...

"Zvezdniška" zasedba iz slovenske prestolnice, potem ko v drugi četrtini prvenstva tako rekoč blesti v prvenstvu, niza uspehe tudi v pokalnem tekmovanju. Polfinalna vstonica je namreč skrbno shranjena v žepu "kockarjev", slednji pa so si jo v četrtfinalu zagotovili v sredo proti ajdovskemu Primorju. "Na tem srečanju se je pokazalo, da imamo karakter, saj smo kljub izgubljenemu položaju rezultat vedno obrnili v svoj prid. Naredili smo namreč napredek in zmagali. Prvi polčas je bil sicer nekoliko izenačen, v drugem delu igre pa smo bili boljši," se je v uvodu za Sportal sila zanimivega četrtfinalnega srečanja v pokalu Hervis najprej dotaknil Antonio Delamea Mlinar, ki postaja vse pomembnejši člen ljubljanske ekipe, glede svojih nastopov pa je dodal: "Zelo sem ponosen, da se mi je trud obrestoval. Potrebno bo še trdo garati, da si zagotovim mesto v najboljši enajsterici ... Nekoč pa bi rad zaigral v eni izmed petih najmočnejših evropskih lig, najraje kar v Angliji."

Paziti na Drevenška in Zilića

Ljubljančane nova zanimiva, a težka preizkušnja čaka v nedeljo, ko se bodo odpravili na Ptuj, kjer jih bo pričakala četa Ljubinka Drulovića, ki na prvenstveni lestvici s točko zaostanka za Ljubljančani zaseda šesto mesto. Poln plen uloviti še petič zapred je bržkone nov cilj najbogatejšega slovenskega prvoligaša ... "Tako je. Na Ptuj gremo po nove tri točke, da zmagamo še petič zapored," pred dvobojem v najstarejšem slovenskem mestu optimistično razmišlja 17-letni ljubljanski branilec, ki je priznal, da bo v vrstah "kurentov" največja nevarnost pretila s strani ... "Marka Drevenška in Seada Zilića, ki igrata zelo dobro."

Želja po zmagi toliko večja

Aktualnim pokalnim in superpokalnim prvakom so v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije Ptujčani zadali boleč poraz v Spodnji Šiški, ko so domačine ugnali z 2:1. Potem ko je za ljubljansko ekipo v polno zadel z desetimi zadetki trenutni kralj liste strelcev, Dario Zahora, sta bila pri Ptujčanih natančna Marko Drevenšek in Rok Kronaveter. Bo zato v vrstah petouvrščene ekipe čutiti toliko večjo željo po zmagi, s čimer bi se ptujski ekipi oddolžili za avgustovski poraz? "Vsekakor, sedaj bomo še nekoliko bolj motivirani, saj smo jim točke oddali na domačem igrišču," je odločno nadaljeval mladi nogometaš iz Mozirja, ki je odkrito dejal, da bo v nedeljo vnovič na Ptuju adut "kockarjev" celotna ekipa in niti pod razno kdo od posameznikov. "Če bomo igrali kot kolektiv, nam zmaga ne bo ušla. Po nizu slabih rezultatov je bilo vzdušje v slačilnici slabo. Ko smo se dvignili, je postalo odlično. Pomagamo si namreč med seboj in smo prava ekipa. Prej nam je to manjkalo," je pogovor glede dogajanja realno zaključil mladi slovenski reprezentant do 19 let.

Zdesetkani na Ptuj

Igor Benedejčič, ki je imel težave s sestavo ekipe že na četrtfinalnem srečanju v "mestu burje", bo na Ptuj odpotoval v zelo okrnjeni zasedbi. Že dlje časa je na listi poškodovanih Boštjan Jelečevič, slednjemu se je v 5. krogu, ravno proti ptujski zasedbi, pridružil še Dejan Gerič.

Bržkone pa so v nedeljo vprašljivi nastopi Amerja Jukana, Dejana Grabiča in mladega Delamee. V ekipi bržčas ne bo niti Igorja Laziča, Janeza Zavrla in Mehmedalije Čovića, ki so sicer že ozdraveli. V ekipi zaradi poškodbe prav tako ne bo Ermina Rakoviča in Erika Salkiča, zaradi kartonov pa bo srečanje prisiljen izpustiti tudi Aleksandar Rodić. Kako uspešna bo Benedejčičeva četa v 14. krogu, bo bržčas znano v nedeljskih popoldanskih urah ...

Ne spreglejte