Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 5. 2012,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vicente del Bosque

Torek, 15. 5. 2012, 19.51

8 let

Del Bosquejev seznam brez Xavija, Inieste, Fabregasa …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor Španije, ki bo na letošnjem evropskem prvenstvu branila naslov, je imenoval seznam igralcev za turnir v Ukrajini in na Poljskem, na katerem ni številnih zvezdnikov.

Na seznamu 21 igralcev se niso znašli zvezdniki, kot so Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Victor Valdes, Gerard Pique, Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Pedro Rodriguez (vsi Barcelona), Juan Mata, Fernando Torres (oba Chelsea) in Fernando Llorente (Athletic Bilbao) ter še nekateri. Ne, španskemu selektorju se ni zmešalo, pač pa se je odločil, da na prvem seznamu, ki seveda še ni dokončen, ne bo igralcev klubov, ki jih še čakajo tekme v tej sezoni. Ker bo Chelsea v soboto igral v finalu lige prvakov, Barcelona in Athletic pa se bosta udarila v španskem pokalu, bodo tisti igralcih iz teh klubov, na katere bo računal, vpoklic dobili naknadno, medtem ko se bodo morali nekateri z zdajšnjega seznama posloviti od sanj o nastopu na EP.

Je pa že zdaj jasno, da Vicente del Bosque zagotovo ne bo računal na branilca Barcelone Carlesa Puyola, ki je poškodovan, medtem ko je nastop njegovega soigralca, najboljšega strelca španske izbrane vrste v njeni zgodovini, Davida Ville, še vedno postavljen pod vprašaj. Izkušeni napadalec po zlomu noge decembra lani še ni zaigral, a ga bo selektor morda vseeno odpeljal na EP.

''Za tak korak sem se odločil tudi zato, ker ne razmišljam le o evropskem prvenstvu, pač pa tudi o prihodnosti. Septembra nas že čaka začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo, zato potrebujemo alternative,'' je razlog, zakaj se je odločil za nekoliko nenavadno potezo, novinarjem navedel selektor evropskih in svetovnih prvakov.

Španija bo na EP igrala v skupini C skupaj z Italijo, Hrvaško in Irsko. Pred začetkom turnirja, na katerem bo branila naslov, bo odigrala tri prijateljske tekme. Pomerila se bo s Srbijo, Južno Korejo in Kitajsko.

Ne spreglejte