Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 10. 2013,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ajax Mario Balotelli Valter Birsa

Sreda, 2. 10. 2013, 8.52

8 let

De Boer ogorčen: Smešno, kako so Milanu piskali enajstmetrovko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvoboj med Ajaxom in Milanom je ponudil razburljiv zaključek, v katerem je pošteno zakuhalo. Milan je izenačil v zadnjih sekundah z bele točke, odločitev sodnika pa razburila gostitelje.

Če so gledalci na Areni v obračunu dveh nekdanjih (večkratnih) evropskih prvakov že pomislili, da bodo ostali prikrajšani za zadetke, pa je končnica ponudila razburljiv razplet. V njej se je premešalo mnogo čustev. Najprej so v 90. minuti v polno zadeli gostitelji. Mrežo rdeče-črnih, ki na dvoboju v Amsterdamu niso računali na pomoč slovenskega osmoljenca Valterja Birse (poškodba ob nepravem času), je po strelu z glavo zatresel Stefano Denwsil. Rajanje na tribunah je trajalo nekaj minut, domači navijači so pričakovali zaključni pisk sodnika in dragoceno evropsko zmago, a doživeli ogromno razočaranje. Na koncu so ostali brez zmage in nemočno spremljali, kako je natančni Mario Balotelli z bele točke izenačil rezultat in Milanu zagotovil veliko točko (1:1). Temnopolti zvezdnik Milana je poskrbel tudi za prekršek, po katerem je delivec pravice dosodil 11-metrovko. Po njegovem mnenju ga je nepravilno oviral Mike van der Hoorn, prizor pa je močno spominjal na tistega z nedavne tekme španskega prvenstva med Elchejem in madridskim Realom, ki je s Pepejem v glavni vlogi poskrbela za val neodobravanja in udarnih kritik.

Nogometaš Ajaxa je italijanskega reprezentanta povlekel na tla, ga pri tem tudi držal za dres, a ni bil nič kaj nežen do njega tudi Balotelli. "Smešno, kako so Milanu piskali enajstmetrovko. Ta odločitev nam je odvzela dve točki. V takšnih situacijah vedno pride do neposrednega kontakta med igralci, a Van der Hoorn ga je izpustil pravočasno," se je čudil trener Ajaxa Frank De Boer, ki je bil navkljub sporni sodniški odločitvi zadovoljen s tem, da je Ajax na tekmi z Milanom ostal neporažen. Gostje so zapravili veliko priložnosti, zadeli tudi okvir vrat, tako da besede stratega rdeče-črnih Massimiliana Allegrija, da si je Milan zaslužil zmago, niso izzvenele v prazno.

Ne spreglejte