Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 6. 2021,
9.35

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,92

Natisni članek

Christian Eriksen Belgija Danska EURO 2020

Četrtek, 17. 6. 2021, 9.35

2 leti, 10 mesecev

Po šoku še ovacije

Srčni spodbujevalnik za nesrečnega Danca, zaradi katerega bodo danes prekinili tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,92
Erisken Lukaku | Dobre novice za danskega nogometaša Christiana Eriksena. Dobil bo srčni spodbujevalnik, še vedno pa ni znano, ali bo lahko še kdaj igral nogomet. | Foto Guliverimage

Dobre novice za danskega nogometaša Christiana Eriksena. Dobil bo srčni spodbujevalnik, še vedno pa ni znano, ali bo lahko še kdaj igral nogomet.

Foto: Guliverimage

Danes ob 18. uri se bosta v skupini B evropskega prvenstva v nogometu pomerili reprezentanci Danske in Belgije. Kot je slišati iz obeh taborov, bo tekma zelo posebna. V 10. minuti srečanja (Eriksen ima na dresu to številko 10) bodo namreč obračun prekinili in se z bučnimi ovacijami poklonili nesrečnemu danskemu nogometašu Christianu Eriksenu, ki ga je na sobotni tekmi med Dansko in Finsko (0:1) izdalo srce. Danes so iz danske nogometne zveze sporočili, da bo dobil srčni spodbujevalnik.

Christian Eriksen
Sportal Eriksen prek Instagrama sporočil, da se počuti dobro

Pri minuti trajajočem aplavzu bosta sodelovali obe reprezentanci, je napovedal belgijski nogometaš Romelu Lukaku, ki je z Eriksenom tesno povezan. Oba namreč igrata za milanski Inter. Lukaku se je svojemu prijatelju poklonil že na sobotni tekmi, ko je proti Rusiji zabil dva gola, prvega pa posvetil nesrečnemu soigralcu. V afektu je stekel do kamere in sporočil: Chris, rad te imam.

Christian Eriksen je v soboto prestrašil nogometni svet.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Christian Eriksen je v soboto prestrašil nogometni svet. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Srčni spodbujevalnik za Eriksena

Navijači in nogometaši računajo, da bo aplavz tako močan, da ga bo slišal tudi Eriksen, ki se zdravi v bolnišnici blizu stadiona Parken, kjer bo tekma odigrana. Kot so danes sporočili z danske nogometne zveze, bo Eriksen dobil srčni spodbujevalnik, še vedno pa ni znano, ali bo lahko še kdaj igral nogomet.

Lukaku je še razkril, da je Eriksena želel obiskati v bolnišnici, a mu osebje tega zaradi strogega covidnega protokola ni dovolilo, kar ga ni zmotilo.

Romelu Lukaku in Christian Eriksen sta soigralca pri milanskem Interju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Romelu Lukaku in Christian Eriksen sta soigralca pri milanskem Interju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Najbolj pomembno je, da imajo do Chrisa dostop člani njegove družine, midva se bova že videla, ko bo to mogoče. Ravno pred kratkim mi je poslal sporočilo, da je dobro, jaz pa sem mu javil, naj me pokliče, kadarkoli si to zaželi. Sporočilo mu bom poslal tudi pred tekmo," je napovedal.

Danski selektor Kasper Hjulmand je prepričan, da bo Erikson tekmo spremljal v dresu danske reprezentance. 

Danes bosta odigrani še dve tekmi skupinskega dela Eura 2020. Ob 15. uri se bosta v Bukarešti pomerili Ukrajina in Severna Makedonija, ob 21. uri pa bo na sporedu obračun med Nizozemsko in Avstrijo.

Preberite še:

euro 2021: nizozemska - avstrija
Sportal Nizozemci so se pridružili Belgiji in Italiji

 

 

Ne spreglejte