Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 8. 2014,
19.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor liga prvakov liga prvakov Planet TV

Sreda, 27. 8. 2014, 19.11

8 let

Chelsea v Mariboru: Jose Mourinho se vrača

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žreb skupinskega dela lige prvakov je nogometašem Maribora namenil londonski Chelsea, nemški Schalke in lizbonski Sporting. Jose Mourinho se torej vrača v Slovenijo.

Cela Slovenija je z nestrpnostjo čakala četrtkov žreb skupinskega dela lige prvakov, nekateri so upali, da bo žreb Mariboru namenil evropskega prvaka Real Madrid s Cristianom Ronaldom na čelu, Barcelono Lionela Messija ali Bayern München, pri katerem glavni vlogi igrata Arjen Robben, a usoda je želela drugače.

Žreb jih je razvrstil v skupino G. V njej so še tretjeuvrščeni iz pretekle sezone v Angliji, londonski Chelsea, Schalke iz Gelsenkirchna, ta je bil tretji v Nemčiji, in drugouvrščeni iz elitne portugalske lige, lizbonski Sporting.

Z nobenim od teh klubov se Maribor v Evropi do zdaj še ni pomeril, je pa zanimivo, da je bil Chelsea v Sloveniji pred mesecem dni. Na prijateljski tekmi pred začetkom sezone je gostoval v Ljubljani in se pomeril z Olimpijo.

Vsi trije so že osvajali evropske lovorike

Prav londonski klub je seveda najbolj slovit izmed nasprotnikov, s katerimi se bo meril Maribor. Chelsea, lanskoletni polfinalist, se lahko kot edini od njih pohvali, da je že bil evropski prvak, to se je zgodilo leta 2012. Londončani, njihov igralski kader je vreden več kot 450 milijonov evrov, se ponašajo še s štirimi evropskimi lovorikami. Najboljši so bili tudi v ligi Europa, dvakrat zmagali v nekdanjem pokalu pokalnih zmagovalcev in se enkrat veselili tudi evropskega superpokala.

Schalke, lanskoletni udeleženec osmine finala lige prvakov, je do zdaj osvojil eno pomembno evropsko lovoriko, najboljši je bil v pokalu UEFA, zdajšnji ligi Europa. Pohvali se lahko tudi s sedmimi naslovi nemškega prvaka in še sedmimi lovorikami z domačih tal. Njegov igralski kader je vreden nekaj več kot 200 milijonov evrov.

Sporting iz Lizbone je prav tako že zmagoval v Evropi, enkrat je bil zmagovalec pokala pokalnih zmagovalcev. Njegova bera lovorik na Portugalskem je veliko večja, kar 18-krat je bil državni prvak in osvojil tudi 15 pokalov. Igralski kader Lizbončanov je ovrednoten na več kot 130 milijonov evrov.

Slovenec proti Realu in Liverpoolu

V žrebu sta sodelovala tudi dva kluba, pri katerem si kruh služita slovenska nogometaša. Madridski Atletico, evropski podprvak, katerega vratar je Jan Oblak, je bil izžreban v skupino A skupaj s torinskim Juventusom, grškim Olympiacosom in švedskim Malmöjem.

Roman Bezjak bo z bolgarskim Ludogorcem okusil slast igranja na Santiagu Bernabeu v Madridu, kjer se bo pomeril z Realom, in Anfieldu v Liverpoolu, tam se bo udaril z istoimenskim klubom. V skupini B je še švicarski Basel.

Na oko najbolj atraktivna je skupina E, v njej so Bayern München, Manchester City, Roma in moskovski CSKA.

Zelo zanimivi sta tudi skupini D z Arsenalom, Borussio Dortmund, Galatasarayjem in Anderlechtom ter skupina F z Barcelono, PSG, Ajaxom in Apoelom iz Nikozije.

Ne spreglejte