SiolNET. Sportal Nogomet
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Športni center Baza v Štepanjskem naselju

Cesar in Jokić sta si nadela gradbeno čelado #video

1,43

termometer

Boštjan Cesar Bojan Jokić Baza
Foto: Rok Plestenjak

Slovenska reprezentanta Boštjan Cesar in Bojan Jokić nista le izvrstna nogometaša, ampak tudi podjetnika. Z njuno pomočjo se v Štepanjskem naselju v Ljubljani gradi športna dvorana Baza, ki ne bo namenjena le rekreativcem, ampak tudi vrhunskim športnikom. Na nedeljski slovesni otvoritvi nista skrivala zadovoljstva.

Naložba za novo športno pridobitev na Pesarski cesti v Ljubljani je vredna 1,3 milijona evrov. Je del javno-zasebnega partnerstva z Mestno občino Ljubljana (MOL), njen namen pa je otrokom, mladini, bodočim in aktivnim profesionalnim športnim ter rekreativcem ponuditi sodoben in vrhunsko opremljen prostor za športne aktivnost.

Temeljni kamen nove nogometne dvorane je bil postavljen 11. junija 2017. Temeljni kamen nove nogometne dvorane je bil postavljen 11. junija 2017. Foto: Jakob Helbl

''Obiskovalcem bo na voljo strokovno vodstvo, predvsem pri otrocih, ki se bodo lahko vpisali v novo nogometno šolo, pa je ostal poudarek na ljubezni do športa, ne pa zgolj na rezultatih,'' je v uvodnem nagovoru poudaril Boštjan Cesar. Kapetan slovenske nogometne reprezentance, ki je sobotno kvalifikacijsko srečanje za SP 2018 proti Malti izpustil zaradi kazni dveh rumenih kartonov, je priznal, da izhaja ideja za postavitev nove športne dvorane iz spominov, ko je bil še otrok in se rad na ulicah dokazoval z nogometno žogo. Zato se je novega športnega centra tudi oprijelo ime Baza. V njem bi rad združil različne generacije in jih povezal v skupnost.

Kako so partnerji položili temeljni kamen?

[video: 63281 / ]

Cesar je podobno kot njegov dolgoletni reprezentančni (in klubski, skupaj sta igrala v Veroni) soigralec Bojan Jokić predstavnik zasebnega partnerja. Sta solastnika podjetja Trigemini d.o.o. Cesar ima v lasti 51-odstotni delež, Jokić 25-odstotni, tretji solastnik Saša Abrić, tudi nekdanji nogometaš, ki ga veže s Cesarjem dolgoletno poznanstvo, pa tudi večletno igranje v dresu ljubljanske Olimpije, pa ima 24-odstotni delež. Abrić je tudi direktor podjetja.

Kaj vse bo nudil športni center Baza v Štepanjskem naselju?

  • Multifunkcijska dvorana za različne športne aktivosti
  • Pripravljalni center za vrhunske športnike
  • Sodobna sejna soba
  • Nogometna šola in poletno varstvo za otroke
  • Salon za fizioterapijo in masažo
  • Spremljajoča gostinska ponudba

Župan Janković se je pošalil

Dvorana s tlorisno površino 1845 kvadratnih metrov se gradi na zemljišču ob Pesarski cesti nasproti OŠ Božidarja Jakca, ki ga v partnerstvo vlaga MOL. Dvorana s tlorisno površino 1845 kvadratnih metrov se gradi na zemljišču ob Pesarski cesti nasproti OŠ Božidarja Jakca, ki ga v partnerstvo vlaga MOL. Foto: Rok Plestenjak Na nedeljski slovesnosti, polaganju temeljnega kamna na gradbišču nove nogometne dvorane, je bil tudi ljubljanski župan. ''Neizmerno me veseli, da profesionalni športniki tudi na ta način vračajo družbi in skrbijo za uspeh prihodnjih generacij,'' je dejal Zoran Janković, vesel, da nov objekt raste v predelu Ljubljane, na katerega je čustveno vezan, saj je odraščal pod Golovcem.  V nagovoru graditeljem se je še pošalil, da mora biti dvorana zgrajena pred tem, ko bo Cesar stotič oblekel državni dres.

Naloga bo težko uresničljiva, saj je 34-letni Ljubljančan za člansko reprezentanco odigral že 96 tekem. V jesenskem delu kvalifikacij čakajo Katančevo četo septembra in oktobra še štiri tekme. Če bo branilec Chieva odigral vse, se bo vpisal v klub 100 že oktobra.

Po izteku koncesijske pogodbe, predvideno je 30-letno obdobje z možnostjo podaljšanja za deset let, 
 se bo infrastruktura prenesla v last MOL. Po izteku koncesijske pogodbe, predvideno je 30-letno obdobje z možnostjo podaljšanja za deset let, se bo infrastruktura prenesla v last MOL. Foto: Jakob Helbl

Gradnja športnega centra Baza naj bi bila po zadnjih napovedih končana novembra, takrat pa bi lahko slovensko reprezentanco, če bo po koncu skupinskega dela kvalifikacij na drugem mestu, čakale dodatne kvalifikacije za nastop na SP 2018. Bosta takrat Cesar in Jokić deležna dvojne sreče, uvrstitve na svetovno prvenstvo in slovesnega odprtja centra Baza?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 121
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin