Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Luka Koper Celje

Sobota, 26. 9. 2015, 18.01

8 let

Celje do domače točke v izdihljajih tekme (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja in Luke Koper so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Celjanom je tik pred koncem obračuna s Koprčani uspelo prekiniti strelski post, ki je trajal približno 545 minut. Globoko v sodniškem dodatku je Enis Đurković domačim priigral pomembno točko, ki pa jih ni spravila z dna lestvice. Koprčani, ki so dobršen del tekme vodili, ostajajo na osmem mestu. Velja omeniti, da se je tudi prva tekma teh dveh tekmecev v tej sezoni končala z 1:1.

Ekipi sta dokaj previdno začeli dvoboj, tako da so gledalci prvo lepo priložnost videli šele v 29. minuti, ko je Ivan Firer že preigral koprskega vratarja Vasjo Simčiča, a nato zadel le zunanji del mreže. Štiri minute pozneje pa so Primorci povedli, potem ko je z 20 metrov sprožil Leo Štulac, žoga je na poti do vrat spremenila smer in tako presenetila Matica Kotnika. Do konca polčasa velja omeniti le še poskusa Amarja Rahmanovića in Firerja, ne prvi ne drugi nista bila dovolj kakovostna za spremembo izida.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Davor Škerjanc, ki je po odbiti žogi poskusil z lobom ugnati Kotnika, na golovi črti pa je zadetek preprečil Marko Krajcer. V 68. minuti je na drugi strani po podaji iz kota od blizu z glavo streljal Danijel Miškić in zadel Simčiča, ki je za nekaj trenutkov obležal. Le malce zatem je Kotnika k novi obrambi prisilil Jaka Štromajer, ki je pozneje poskusil še enkrat, tako kot Mitja Lotrič, a brez uspeha.

V 75. minuti je Valon Ahmedi malo premalo natančno meril s tako imenovanimi škarjicami, v 90. minuti pa je do izenačujočega zadetka poskusil priti še Milan Spremo, a je bil njegov strel od daleč preslab za Simčiča. Zato pa je v četrti minuti sodniškega dodatka Enis Đurković poskrbel za domačo točko, po tem ko je sprožil z 20 metrov.

Ne spreglejte