Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 10. 2008,
16.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 26. 10. 2008, 16.45

8 let, 5 mesecev

Celjani še poglobili krizo Ajdovcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Mik CM Celja so v 14. krogu PrveLige Telekom Slovenije v Ajdovščini premagali domače Primorje s 4:1 (2:0).

Maloštevilni domači navijači so doživeli novo razočaranje. Povsem razglašene ekipe Primorja ni iz krize popeljal niti začasni "gasilec" Ljubo Modrijan, nekdanji pomočnik glavnega trenerja Pavla Pinnija, ki je med tednom prejel nezaupnico upravnega odbora.

Ajdovci so pokazali še eno katastrofalno slabo predstavo, posledica tega je visok poraz proti discipliniranim, potrpežljivim in vztrajnim Celjanom, ki se jim nesporazumi v klubu (odstavitev nekaterih ljudi na čelu s športnim direktorjem Simonom Sešlarjem) v igri niso poznali. Napolnili so mrežo gostiteljev, poleg tega pa zapravili še najstrožjo kazen. Pri tem pa se jim niti ni bilo potrebno posebno truditi, saj so jim zadetke tekmeci poklanjali kar sami.

Dolgočasen uvod v tekmo

Gledalci so se v prve pol ure dolgočasili kot že dolgo ne. Ob koncu tega obdobja so le dočakali prva razburljivejša dogodka, toda z njunim razpletom gotovo niso bili zadovoljni. Krstič je namreč za Primorje zapravil prvo priložnost, v protinapadu pa je Gobec z leve strani podal žogo do Sacripantija, temu pa je ni bilo težko potisniti za golovo črto. Tri minute pozneje bi lahko prišlo do izenačenja, ko je Šaranović pobegnil celjski obrambi, toda odšel preveč v desno, s težkega položaja pa streljal le v vratnico. Kazen je sledila v zadnji minuti prvega dela. Gobec je izvedel strel s kota, domača obramba je pozabila na Kelharja, ki je darilo znal sprejeti.

Celjani izkoristili darila

Drugi del se je začel z zapravljeno priložnostjo Selimija, nadaljeval pa v slogu prvega. Primorci so še naprej delali katastrofalne napake v obrambi, kar so Štajerci s pridom izkoriščali, v dobrih dveh minutah so svojo prednost podvojili. Za tretji gol Celja je najbolj zaslužen domači vratar Baloh, ki je iz rok izpustil visoko žogo, do nje je srečno in spretno prišel Anđelkovič in izid je bil 0:3. Sledila je napaka Cvijanoviča, ki ga je žoga preletela, Sacripanti pa je še drugič premagal Baloha. Argentinec bi v 76. minuti lahko dosegel še tretji gol, potem ko je Baloh zrušil Puša, sodnik pa pokazal na najstrožjo kazen, vendar je streljal mimo gola. Že pred tem sta pri Primorju iz ugodnih položajev zgrešila Šaranović in Tomažič, natančnejši pa je bil v 86. minuti Džuzdanović, ki je s strelom z roba kazenskega prostora vendarle dosegel častni zadetek za domače.

Ne spreglejte