Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2008,
15.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2008, 15.51

8 let, 5 mesecev

Čeh: To je tekma jesenskega dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po sredinem nesrečnem izpadu iz pokalnega tekmovanja, kjer jih je Luka Koper ugnala po streljanju enajstmetrovk, bo v soboto zanimivo jesensko srečanje v Lendavi. Prihaja namreč Maribor.

Potem ko se je sredina tekma v Kopru po rednem delu končala z izidom 1:1, Nafta ni izkoristila v podaljšku igralca več in sledile so enajstmetrovke, po katerih so domačini slavili s 3:2. "Igra v Kopru ni bila na visoki ravni, morda smo imeli kakšno priložnost več od gostiteljev, zato bi si mogoče bolj zaslužili napredovanje. Ampak na koncu koncev je prišlo do enajstmetrovk, kar je vedno loterija in smo nesrečno izgubili," pravi Aleš Čeh, eden od uspešnih strelcev z bele točke. Poleg njega je bil uspešen še Estonec Vassiljev, zgrešili pa so Zemljič, Luk in Matjašec, torej obrambna igralca in vratar.

Prihaja Maribor

Časa za obžalovanja za zamujeno priložnostjo pa ni več, saj že jutri Lendavčane čaka nova pomembna tekma v PrviLigi Telekom Slovenije. V Športni park prihaja vodilni Maribor… "To je tekma jesenskega dela, dokazati moramo, da smo doma nepremagljivi in da še nismo prejeli zadetka. Če bomo odigrali tako kot prejšnja srečanja, ne bi smelo biti problema, da ne bi vse tri točke ostale v Lendavi," je samozavesten Čeh. Naj spomnimo, da je Nafta v tej sezoni dobila vseh šest domačih tekem, na katerih še ni prejela zadetka.

Do morebitne nadaljevanje te tradicije trener Damir Rob ne bo mogel računati na kaznovana Stjepana Cabana in Blaža Brezovačkega, zaradi bolezni pa je še vedno vprašljiv nastop kapetana Damjana Ošlaja. Po prestani kazni bo trenerju znova na voljo tudi napadalec Eldin Adilović.

Zasluženo prvi

Tekma proti Mariboru pa bo vse prej kot lahka, saj gre za trenutno prvouvrščeno moštvo, ki je svojo "moč" proti Nafti pokazala že v 5. krogu, ko so v Ljudskem vrtu zmagali s suverenih 4:1. "Zagotovo so trenutno v najboljši formi, za razliko od nas, ki smo mogoče malo padli v formi. Vseeno pa igramo doma, kjer smo vedno vsaj malo v prednosti, res pa je, da Maribor trenutno igra najboljši nogomet in da je zasluženo na prvem mestu," priznava Čeh, nekoč član vijoličastih. V primeru lepega vremena se bo zagotovo štadion pod lendavskimi Goricami poln.

Zmagali le na otvoritvi štadiona

V štirih sezonah sta jutrišnja nasprotnika odigrala trinajst prvenstvenih tekem, na katerih so bili uspešnejši Mariborčani, ki so zmagali kar osemkrat. Dvakrat je bila uspešna Nafta, trikrat pa ni bilo zmagovalca. Ko gre za tekme v Lendavi, je Nafta zmagala le na eni in to 13. maja 2006 na otvoritvi prenovljenega štadiona, ko je bil izid 1:0. Dvakrat se je tekma končala z delitvijo točk 1:1, trikrat pa so zmagali Štajerci, dvakrat kar z 0:4. Zanimivo naključje pa je, da je tudi Nafta v lanski sezoni kot prva nastopila na prenovljenem mariborskem štadionu.

Ne spreglejte