Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 11. 2014,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina AC Milan Amir Ružnić slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 13. 11. 2014, 9.34

8 let

Če se ne bo opravičil, bo pospravil kovčke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nesojeni slovenski reprezentant Josip Iličić se je znašel v nemilosti vodstva Fiorentine, ki zahteva, da se opraviči navijačem. Če Kranjčan ne bo izpolnil zahteve, bo januarja zamenjal klubsko okolje.

Slovenski zvezni igralec, ki ga v času, ko bo selektor Srečko Katanec, ne zanima igranje v državnem dresu, se je v sredo oglasil pri predsedniku Fiorentine. Pogovor je bil nujen, saj se je pri navijačih znašel na slabem glasu, to pa je bil že zadosten znak, da se je v taboru vijolic prižgal alarm. Josip Iličić se je privržencem Fiorentine zameril s tem, ko se je požvižgal na njihove žvižge, posledico slabe predstave na zadnjem prvoligaškem srečanju z Napolijem. Fiorentina je na domačem igrišču izgubila z 0:1, Iličić pa se je na bučno kritiko s tribun ob menjavi, v igro je ravno vstopal Nemec Mario Gomez, odzval tako, da je prislonil prst na usta in jim poslal sporočilo, ki je v srcih razočaranih navijačev zanetilo dodaten požar. Po poročanju italijanskega športnega dnevnika La Gazetta dello Sport je vodstvo Fiorentine slovenskemu nogometašu prisolilo denarno kazen, hkrati pa mu zabičalo, da se mora opravičiti navijačem. V nasprotnem bo krajšo potegnil Iličić, saj bo moral pospraviti kovčke in se v zimskem prestopnem roku odpraviti drugam.

Iličić po sestanku že podpisoval avtograme

Fiorentina je za Iličića odštela devet milijonov evrov, slovenski legionar, ki je navduševal italijansko javnost s predstavami in atraktivnimi zadetki v dresu Palerma, pa se v tej sezoni ne more pohvaliti z bleščečo statistiko. V očeh navijačev Fiorentine, ki so znani po kritičnosti in vročekrvnosti, velja za velikega dolžnika. Da želi Iličić zgladiti spor, je nakazala njegova gesta, ko se je v poznih popoldanskih urah v pripravljalnem središču družil z navijači, jim izpolnjeval želje ter podpisoval avtograme.

Če bi se ljubezen med Fiorentino in Iličićem dokončno ohladila, bi se za Kranjčana lahko ponujala zanimiva rešitev. V italijanskih medijih se je že pred tedni omenjala možnost, da bi v spomladanskem delu kot posojen nogometaš Fiorentine zaigral za Torino oziroma Palermo, kar pa je njegov agent Amir Ružnić označil za neumnost ter dodal, da želi Iličić graditi kariero v Firencah in vztrajati na igrišču v vijoličastem dresu.

Milan vidi v Iličiću zamenjavo za Hondo

Kakorkoli že, če bi moral slovenski zvezdnik zapustiti Toskano, bi se lahko preselil v Lombardijo. Zanj se je namreč ogrel Milan. Sedemkratni evropski prvak je v zadnjih letih le še bleda senca nekdanjega velikana. Tako v rezultatskem kot tudi finančnem smislu. Vodstvo Milana se je podalo na lov za začasno zamenjavo za japonskega dirigenta Keisukeja Hondo, ki se bo januarja udeležil azijskega prvenstva in bo odsoten kar nekaj časa. Rdeče-črni niso skrivali zanimanja za Iličića že v preteklosti, v tej sezoni pa so eni redkih, ki so mu bili primorani zaploskati. Natančen strel Gorenjca jim je na San Siru pokvaril načrte. Takrat je Jojo z zadetkom poskrbel za izenačenje, Fiorentini pa zagotovil točko. Žal pa je bil to njegov edini zadetek v tej prvoligaški sezoni.

Po aferi, ki je zrasla na zelniku nezadovoljstva navijačev, so za nekdanjega nogometaša Interblocka in Maribora nastopili manj prijetni časi. Kot da ne bi imel že dovolj neprijetnosti zaradi neudeležbe na reprezentančnih pripravah …

Ne spreglejte