Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
14. 7. 2015,
16.24

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boca Juniors Diego Maradona Carlos Tevez

Torek, 14. 7. 2015, 16.24

4 leta, 5 mesecev

Carlosa Teveza dočakalo 50 tisoč navijačev in Diego Maradona s transparentom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Carlos Tevez se je po 12 letih ter popotovanju po Braziliji in Evropi vrnil v Argentino, k ljubljenemu Boca Juniorsu. Navijači so izkušenemu napadalcu pripravili neverjeten sprejem.

Leta 2004 je kot obetavni napadalec zapustil Buenos Aires, Boca Juniors in kultni štadion Bomboniero, a klub in njegove navijače vedno nosil v srcu. Po popotovanju, v katerem je igral v Braziliji pri Corinthiansu, Angliji pri West Ham Unitedu, Manchester Unitedu in Manchester Cityju ter Italiji, kjer je v zadnjih dveh letih blestel v dresu Juventusa, se je zdaj, pri 31 letih, odločil, da se vrne domov.

Bili so presenečeni, zdaj jim je jasno

Mnogi so bili presenečeni, ko se je Carlos Tevez pri 31 letih, na vrhuncu forme, poslovil od Juventusa, s katerim je v pretekli sezoni osvojil skorajda vse, kar se je osvojiti dalo – za trojno krono je zmanjkala le zmaga v finalu lige prvakov –, a po sprejemu, ki so ga argentinskemu reprezentantu pripravili na kultnem štadionu Boca Juniorsa, Bonbonieri, jim je verjetno vse jasno.

Hvala ti, družina Maradona

"Številka 10 Boca Juniorsa je končno našla pravega lastnika," je že pred uradno predstavitvijo nove okrepitve povedal Diego Maradona, ki še vedno uživa kulten status pri navijačih tega slovitega argentinskega kluba. Tudi on je bil seveda prisoten na predstavitvi Teveza in poziral s transparentom v čast zvezdniškega napadalca, na katerem je pisalo: "Hvala, Carlitos, da si se vrnil. Družina Maradona."

Spet je doma

Ob njem pa je bilo še približno 50 tisoč vročekrvnih navijačev, ki so prišli pozdravit svojega junaka. Ta je bil seveda ganjen, vseskozi navdušeno mahal proti tribunam in poljubljal tudi nogometno zelenico. "Srečen sem, kot nisem bil še nikoli. Hvala, da ste mi priredili tako lep sprejem. Spet sem doma," je ob tem povedal.

"Močnejši sem, kot sem bil kadarkoli. Zadnje dni nisem mogel spati, saj sem komaj čakal, da si spet oblečem dres Boce. Komaj čakam, da se priključim soigralcem," je dodal zvezdniški napadalec, ki utegne prvič igrati že v soboto. Takrat bo Boca prav na domačem štadionu v prvenstvu, trenutno je vodilna, gostila Quilmes.

Sprejem navijačev Boca Juniorsa za Carlosa Teveza:

Ne spreglejte